Kolona sjećanja u Donjoj Motičini

Danas, 17. studenog 2021. godine načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević poziva sve mještane da se u 17, 00 sati okupe na nogometnom igralištu NK “Motičina”. Prije 30 godina s tog mjesta naši su mještani krenuli u obranu grada Vukovara, vođeni ljubavi prema domu i domovini. Neki od njih, nažalost nikada se nisu vratili.


Iz Općine navode kako su ponosni na 15 sumještana heroja od kojih je 5 poginulo, a 6 preminulo nakon domovinskog rata koji su se, te davne 1991. godine pridružili obrani napadnutoga grada.

Formiranjem kolone sjećanja od nogometnog igrališta do spomen obilježja Svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata, Općina Donja Motičina želi odati posebnu počast braniteljima te osuđujući zločin podsjećati mlađe naraštaje na događaje koji se nikada više ne bi smjeli ponoviti, a žrtva branitelja nikada pasti u zaborav.

U 18,00 sati kod Spomen obilježja ispred zgrade Općine, načelnik Željko Kovačević, predsjednica Općinskog vijeća Ružica Mikičić i vijećnici zapalit će svijeće i položiti vijenac.

Stric pivo

Pročitajte još