Kiosci u Našicama u novom ruhu na jedan drugačiji – bolji način

Od prije nekoliko dana u Našicama su otvoreni novi kiosci u gradu. Točnije, radi se o novim kioscima sa starim vlasnicima koji su dobili nove, bolje lokacije.

Naime, godinama smo navikli imati kioske u Našicama tako što su oni bili poluotvorenog tipa, dakle jedan dio asortimana bio je vani, a jedan dio unutar kioska. S dolaskom novog trga i koncept kioska se promijenio tako da su od sada kiosci zamišljeni da se sva roba nalazi unutar njih, a da kupac ulazi u sam prostor kioska, po principu uobičajene trgovine.

Nekima je to možda malo čudno, ali priupitali smo i sugrađane, ali i djelatnike što misle o novom načinu rada. I jedni i drugi se slažu da je ova promjena dobra, a pogotovo su to naglasili djelatnici koji su oduvijek strepili zbog vremenskih nepogoda, jer bi u slučaju loših vremenskih uvjeta novina znalo biti po cijelom centru. Osim toga što su od sada novine i sve druge stvari koje se prodaju u kioscima na stalnim mjestima, bez iznošenja iz i unošenja u kiosk,  djelatnici govore kako im je i ugodnije u ovakvim uvjetima raditi, jer im po zimi neće biti hladno, a po ljeti očekuju da će im rad biti ugodniji.

Iako je ovaj način prodaje nešto drugačiji, u drugim gradovima je ovo uobičajena praksa tako da vjerujemo da će se svi, i oni koji još nisu i na ovo prilagoditi.

Pročitajte još