Kazališna predstava i bogati pokloni Grada Našica za djecu povodom svetog Nikole

Kazališna predstava i pokloni za djecu povodom svetog Nikole


Povodom blagdana sv. Nikole u Domu kulture u Našicama održane su predstave za djecu „Piši, piši Nikola”. Predstave su održane u organizaciji Društvo naša djeca Našice, dok je bogate prigodne poklone osigurao Grad Našice.

Mnogobrojna djeca bila su oduševljena zanimljivom predstavom, a poslije predstave, kako smo već spomenuli, uručeni su im prigodni poklon paketi koje je osigurao Grad Našice za čak 1700 djece s područja Grada Našica.

Darija Vlajnić, predsjednica Društva naša djeca, oduševljena je reakcijama djece, a pogotovo angažmanom volontera društva, te je izjavila.

„Društvo naša djeca svake godine organizira povodom blagdana sv. Nikole predstavu. Predstava se ove godine zove „Piši, piši sv. Nikoli”, a osmislili su je polaznici dramske skupine zajedno s njihovom voditeljicom Manuelom Kojić. U programu sudjeluje preko 70 djece, uglavnom su to polaznici radionica pri Društvu naša djeca; dramska skupina i voditeljica Manuela Kojić, dječji forum koji izvodi recitacije i njihova učiteljica Ružica Belunjak, zatim ritmičke skupine mlađa, srednja i starija koje je pripremila i uvježbala profesorica Nikolina Jakovljević. Osim članova na predstavi sudjeluju i naši gosti učenici Osnovne škole kralja Tomislava uz voditeljicu Tanju Kozinu. Posebno bi istaknula uređenje pozornice, koje je osmislila naša voditeljica Tamara Baričević, a pomogli su joj i drugi članovi. Ova predstava okupila je velik broj volontera iz Društva naša djeca, kao što ste mogli vidjeti voditeljice su se maksimalno angažirale. Stoga im svima jako zahvaljujem.”

RASPORED PREDSTAVA

 • 9,15 sati: Dom kulture Našice
  predstava „Piši, piši Nikoli“ u organizaciji DND Našice za jutarnju smjenu OŠ Dora Pejačević i OŠ kralja Tomislava
 • 10,30 sati: Dom kulture Našice
  predstava „Piši, piši Nikoli“ u organizaciji DND Našice i Dječjeg vrtića Zvončić Našice – Grad Našice za polaznike Vrtića
 • 14,00 sati: Dom kulture Našice
  predstava „Piši, piši Nikoli“ u organizaciji DND Našice za poslijepodnevnu smjenu OŠ Dora Pejačević i OŠ kralja Tomislava
 • 18,30 sati: Dom kulture Našice
  predstava „Piši, piši Nikoli“ u organizaciji DND Našice za ostalu djecu i roditelje

Nakon završenog programa Darija Vlajnić, predsjednica Društva naša djeca, je nadodala. „Predstave su pogledali učenici osnove škole Dore Pejačević i osnovne škole kralja Tomislava, pa i djeca dječjeg vrtića „Zvončić”. Mislim da su reakcije djece dobre, vidim da su djeca sretna. Naravno poslije svake predstave djeca su dobila lijepe poklone koje im je uručio sam sv. Nikola, a financirao ih je Grad Našice. Mislim da su djeca jako zadovoljna, jer pokloni su stvarno veliki i bogati što naša djeca sigurno zaslužuju.

Članovi društva zajedno s sv. Nikolom i Krampusom posjetili su i dječji vrtić „Bubamara” i njima kao i dječici s Odjela pedijatrije u Općoj županijskoj bolnici Našice podijelili slatkiše. Djeca su se uistinu razveselila, kako lijepom gestom posjete tako i prigodnim poklonima, a sretno je bilo i medicinsko osoblje. Dragim gostima zahvalio se i ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić.

[aigpl-gallery id=”30907″]

Stric pivo

Pročitajte još