Izrazito aktivna prošla godina za GDCK Našice

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Našice održana je redovita izvještajna godišnja skupština na kojoj su predstavljene aktivnosti u prošloj godini te planovi za buduće razdoblje.

Sjednici su prisustvovali ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Našice Zdenka Vukomanović te veliki broj članova društva, a među ostalim uvaženim gostima skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

Nastavak odlične suradnje

Iznimno zalaganje Crvenog križa Našice i njihove aktivnosti pohvalio je gradonačelnik Krešimir Kašuba, koji je među ostalim istaknuo kako volontiranje uvelike pridonosi boljitku života u gradu i od velike je važnosti za odgoj naše mladeži.

„Čast mi je biti na ovakvim skupštinama, jer znamo koliko ljudi u Crvenom križu Našice daju sebe u svim svojim aktivnostima. Njihovo veliko zalaganje zabilježeno je kako u našem gradu tako i na području cijele Hrvatske. Rad Crvenog križa Našice pratim već dugi niz godina i moram naglasiti kako su oni u samom državnom vrhu prema broju dobrovoljnih darivatelja krvi, a to je samo jedan od primjera koje mogu sada navesti. Također treba naglasiti i njihov rad s mladima koji je izuzetno kvalitetan kao i volonterski rad.

Crveni križ Našice broji preko stotinjak volontera koji svojim velikim zalaganjem doprinose našem društvu i zajednici. Samo volontiranje je vrlo važno za odgoj mladeži, jer osim što mlade ljude odmiče od bolesti današnjice poput sjedenja za računalom u njima razvija i jedan hvale vrijedan humanitaran rad. Nažalost, kao što možemo vidjeti u zadnje vrijeme iz jednih nepogoda ulazimo u druge, ali Crveni Križ je uvijek tu i na visini zadatka. To je pogotovo bilo vidljivo i u prošlogodišnjim poplavama gdje su, uz vatrogasce i policiju te Civilnu zaštitu odmah bili na prvim linijama obrane. Za kraj, svakako bih izdvojio i veliki projekt „Zaželi i ostvari” koji uistinu ima poseban cilj, briga o starim i nemoćnima”- izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba te napomenuo da je Gradsko društvo Crvenog križa Našice jedno od stupova našeg Grada.

O humanosti se uči od malih nogu

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi istaknuo je da prošla godina bila izuzetno aktivna te kako su mladi okosnica odnosno pokretači brojnih akcija i poticaj za rad dalje.

„Ostvarili smo veliki uspjeh sa 65 održanih akcija dobrovoljnog darivanja krvi i prikupili 2 557 doza krvnih rezervi. Moram napomenuti da smo na visokom petom mjestu u Hrvatskoj po prikupljenom broju doza darovane krvi. Bili smo aktivni na raznim područjima humanosti i kroz različite projekte prikupili te podijelili preko 5000 paketa humanitarne pomoći. Provodimo projekt „Zaželi i ostvari” na kojem se zaposlilo 12 žena čiji je posao brinuti o 72 krajnja korisnika na području grada Našica i općinama koje pokriva Gradski križ Našice. Važno je istaknuti volontere kao našu najveću snagu, brojimo ukupno 102 volontera, a okosnicu predstavljaju mladi koji su iznimno aktivni i uče o humanosti od malih nogu.” – rekao je Igor Feldi i napominje kako je prošla godina bila iznadprosječno aktivna te su uključeni u sve krize kod nas i u svijetu.

Pročitajte još