Iza NK “Brezik” još jedna uspješna godina

Na izvještajnoj sjednici Skupštine Nogometnog kluba “Brezik” uz članove, nazočili su gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, Županijski vijećnik Vanja Prošić u ime Sportske zajednice OBŽ, dopredsjednik Nogometnog središta Našice Zvonko Šarlija, te ostali uvaženi gosti.

Iza njih brojni uspješni projekti i turniri

Predsjednik kluba Tomislav Pejak na samom početku sve okupljene srdačno je pozdravio, a nakon toga podnesen je izvještaj o radu kluba u 2022. godini i najavljeni su budući planovi za iduću. Skupštinu je predvodio potpredsjednik Valentin Baričević istaknuvši kako je prošla godina bila dobra čemu svjedoče rezultati, ali i financijsko stanje, odnosno pozitivno poslovanje na kraju godine.

Tijekom prošle godine u suradnji s Gradom Našice i Vijećem Mjesnog odbora Brezik odrađeni su brojni projekti poput ulaganja u objekt koji koriste u suradnji s boćarskim klubom. Nastavljena su ulaganja i u ovoj godini, a glavni cilj je uređenje fasade i uređenje prostora ispod nadstrešnice. Brojna je posjećenost njihovih turnira te aktivno doprinose sportskom načinu života cijelog naselja. Tijekom prošle godine sudjelovali su u raznim organizacijama, tradicionalnim turnirima i iznimno se zalagali.

Pozitivan trend u Breziku

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je zajedništvo ovog Kluba koji je sve točke dnevnog reda usvojio jednoglasno. Pohvalio je gradonačelnik i njihov rad u smislu okupljanja djece i mladih što je cilj i samog Grada.

“Ovaj Klub ima primjereni rad koji je dio pokretačke snage koja promovira zdrav život i bavljenje sportom. NK “Brezik” ima tradiciju dugu čak 64 godine i djeluje u interesu našeg Grada, potiče djecu da se aktiviraju te je pravi sportski duh cijelog mjesta. Zahvalio bih NK Breziku što su sudjelovali u organizaciji Dana Grada sa svojim događanjima. Njihovo financijsko izvješće prikazuje da se sa sredstvima raspolaže pravilno i drago mi je čuti da napredujete. Bilo je jako lijepo vidjeti sinergiju između nogometnog kluba, boćarskog kluba i mjesnog odbora, gdje oni zajedničkim snagama pridonose ljepoti življenja u svom mjestu. Brezik je mjesto nadomak Našica, koje ima kompletnu infrastrukturu i zapravo je perspektivna sredina, idealna za obiteljski život. Želio bih reći da nastavite biti aktivni i ulagati kao do sada u našu zajednicu te posebno u mlade.” – rekao je Krešimir Kašuba i naglasio da su sportske udruge duh našega Grada.

Nastavak dobrih rezultata 

Županijski vijećnik Vanja Prošić pozdravio je sve okupljene u ime Osječko – baranjske županije.

“Brezik je oduvijek bio sportsko mjesto u Našicama i nadam se da će tako i ostati.  Klub odlikuje složnost i imaju jedan izniman potencijal rada s mladima, a na području županije to je od iznimne važnosti.” – kazao je Vanja Prošić  te čestitao na dosadašnjem radu i poželio puno uspjeha u budućnosti.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Ante Zubak zahvalio se na radu za dobrobit Brezika i ulaganjima koji su Klubu omogućili kvalitetnije i bolje uvjete.

“Zahvaljujem se radu za dobrobit našeg naselja te na svakoj pomoći i podršci Grada i gradonačelnika Kašube koji je investirao u izgradnju novog sanitarnog čvora, nadstrešnice i uređenje okoliša oko našeg Mjesnog doma. Radujem se nastavku dobre suradnje s Gradom i gradonačelnikom bez kojeg sve ovo ne bi bilo moguće realizirati.” – istaknuo je Ante Zubak

Pročitajte još