Iz otključanog automobila ukrao novac

Iz otključanog automobila ukrao novac
Iz otključanog automobila ukrao novac

Iz otključanog automobila ukrao novac


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći s 22. na 23. rujna nepoznati je počinitelj, iz otključanog automobila parkiranog na parkiralištu u Željezničkoj ulici u Belišću, ukrao novac i naočale. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila savjetujemo:

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu – ostavljeni predmeti su mamac i privlače poglede kradljivaca, a nastala materijalna šteta može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu, a prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila te uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

 

Ukrao novčanik

Nepoznati je počinitelj u prijepodnevnim satima 23. rujna na prostoru auto tržnice u Osijeku iskoristio nepažnju 86-godišnjaka te mu iz džepa jakne ukrao novčanik s dokumentima i nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Razriješena kaznena djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 41-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela teška krađa. U lipnju i kolovozu 41-godišnjak je provalio u prodavaonicu u Strossmayerovoj ulici u Osijeku i ukrao nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih osam nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Osam se dogodilo na području Osijeka, a dvije na području Belišća.

Stric pivo

Pročitajte još