On se ističe među svojim sugrađanima

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMESvaka Noć muzeja dolazi uz neka iznenađenja i nove sadržaje, koji će vas zasigurno zaintrigirati i zabaviti. Skorašnja Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Našice dolazi uz otvorenje kreativne i originalne izložbe skulptura od drveta i recikliranog materijala, koju je samostalno osmislio profesor Marijan Slakić. Izložba zanimljivog naziva „Riba ribi grize rep” bit će otvorena svim posjetiteljima i svatko će biti u mogućnosti posjetiti ju.

Naš dugogodišnji sugrađanin i prije se isticao u kreativnim umjetničkim radovima, a odabirom tema i materijala svaki puta iznova iznenađuje publiku. Rodom je iz Nijemaca, mjesta u blizini Vinkovaca, a u Tuzli je završio srednju muzičku školu. Obrazovanje je nastavio u Sarajevu, gdje je pohađao Muzičku akademiju, a u Našicama je bio prvi profesor osnovne glazbene škole, koja je utemeljena sada već davne 1985. godine. U našem gradu sudjelovao je u mnogim glazbenim i ostalim aktivnostima, a također je bio i zborovođa mješovitog pjevačkog zbora HKD „Lisinski”. Njegov životopis upotpunilo je i dugogodišnje sviranje orgulja, te vođenje crkvenog zbora u crkvi svetog Antuna Padovanskog. Već nekoliko godina surađuje sa Kolonijom umjetničke keramike „Hinko Juhn” u Našicama, ali mladi ga najviše znaju kao profesora glazbe u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga.

Ovaj naš doista aktivan sugrađanin više je puta u Zavičajnom muzeju Našice izlagao svoje radove, kako na samostalnim, tako i na skupnim izložbama. Iako nikada nije imao formalno likovno obrazovanje, njegovo stvaralaštvo je uz kvalitetu njegova rada u nekoliko desetljeća postalo doista prepoznatljivo, a radi se o crtežima, slikama, radovi u kamenu i keramici, uz mnogobrojne druge materijale. Kao autor je vjeran čistom i preglednom izričaju, te tehničkom dotjerivanju, čistim i preciznim bojama, te jasno iskazanim motivima u svojim radovima.

Foto: arhiva

Pročitajte još

Učitavanje...