Idete na godišnji – kako ne postati meta provalnicima?

Ukoliko će vaš dom duže vremena biti prazan, zbog odlaska na godišnji odmor ili putovanja, pobrinite se da novac i dragocjenosti ne ostavljate u stanu, već ih pohranite na sigurno mjesto (trezori ili na čuvanje kod osoba od povjerenja). Važno je napomenuti da društvene mreže otkrivaju da niste kod kuće.

Također, ključ od stana potrebno je ostaviti osobi od povjerenja koja će biti u mogućnosti češće ga obići. Nikako ne treba ključ od stana ostavljati ispod otirača, tegli za cvijeće i sličnim mjestima. Po mogućnosti uvijek organizirajte da osoba od povjerenja češće prazni poštanski sandučić, a uz to adresu na kojoj boravite i broj telefona na koji vas se može dobiti kada ste na putu ostavite osobi od povjerenja. Ukoliko posjedujete alarmni sustav nemojte ga zaboraviti uključiti.

Ukoliko vam se i pored svih samozaštitnih mjera dogodi da budete žrtva provalnika, odmah obavijestite policiju na broj 192 ili na broj policijske postaje na području koje se nalazi vaš dom. Ovim putem želimo svima koji idu na more sretan put i ugodan godišnji odmor!

Izvor: MUP

Pročitajte još