I dalje smo na 4 zaražene osobe u Našicama – Poslani uzorci negativni

Prema najnovijim informacijama pristiglim iz Opće županijske bolnice Našice nema novozaraženih osoba, dakle i dalje brojimo 4 osobe pozitivne na koronavirus.

Kako navodi ravnatelj bolnice, dr. Hrvoje Šimić, dva pacijenta koja su tijekom jučerašnjeg dana hospitalizirani te su im uzeti uzorci i poslani na analizu su negativni. Pacijenti se osjećaju dobro te će biti poslani svojim kućama. Pacijent pozitivan na koronavirus koji se nalazi na bolničkom liječenju osjeća se dobro, afebrilan je, saturacija kisikom je zadovoljavajuća. Ostala tri zaražena pacijenta koji se nalaze u kućnoj samoizolaciji i dalje su dobrog zdravstvenog stanja i pod nadzorom obiteljskog liječnika.

 

Danas će se provesti veliko testiranje devet zdravstvenih djelatnika koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, te im ističe dvotjedni period samoizolacije. Sukladno preporukama prije povratka na posao dužni su se testirati bez obzira na to što nisu imali nikakve simptome, rekao je ravnatelj Šimić.

 

Ovim putem apeliramo i mi da se svi suzdrže od kontakata i drže mjera koje je propisao Nacionalni stožer i stožeg Grada Našica kako bi ovakvo dobro stanje ostalo i dalje. Znamo da je vrijeme lijepo i sunčano, ali to ne znači da se možemo opustiti. Bilo koji oblik neodgovornog ponašanja može dovesti do pogoršanja situacije. Na tome moramo raditi svi, od zajednice do pojedinca.

#ostanidoma

Pročitajte još