HVIDR-a Našice održala godišnju izvještajnu skupštinu

U DVD-u u Markovcu Našičkom održana je godišnja izvještajna skupština HVIDR-e Našice za 2020. godinu, u kojoj su radili sukladno mogućnostima zbog pandemije korona virusa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMETradicionalno položili vijence

Prije same skupštine članovi HVIDR-e, suradnici i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska za sve branitelje, suborce i prijatelje.

Zbog korone, HVIDR-a je svoje uobičajeno radno vrijeme, od 9 do 13 sati, zamijenila radom po potrebi.

„Odazivali smo se na poziv braniteljima u potrebi i na taj način funkcionirali. Prošle godine, sukladno zakonu o pravima hrvatskih branitelja koji je dao i pripadnicima narodne zaštitne status hrvatskog branitelja, pomagali smo u popunjavanju i slanju dokumentacije, za ostvarenje datih prava.” – rekao je predsjednik HVIDR-e Miroslav Ranogajec.

Članovi HVIDR-e Našice ostvarili su i nekoliko donacija, te sudjelovali u obilježavanju svih važnih datuma iz Domovinskog rata.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba sudjelovao je i na skupštini, te istaknuo kako mu je čast pozdraviti sve članove HVIDR-e, pohvaliti njihov doprinos u Domovinskom ratu i zahvaliti na svemu što su učinili u obrani Hrvatske.

„Ono najvažnije je da smo zajedno danas odati počast i onima koji su dali najvrijednije što su imali, svoje živote za Domovinu. Ovo je godina velikih i značajnih obljetnica u našem gradu, od ultramartona “Od malog do velikog Vukovara”, Dana pobjede nad JNA 21. rujna, odlaska 67 naših dragovoljaca u obranu Vukovara, 30. obljetnica ustroja 132. brigade i brojnih drugih događanja.” – rekao je gradonačelnik.

Foto: N. Pavlus, TV Našice

Pročitajte još