Humanitarna udruga Dar dobrote predstavila hvalevrijedan i ambiciozan projekt „Centar dobrote”

Jučer je u Posjetiteljskom centru Našice za širu javnost predstavljen projekt Humanitarne udruge Dar dobrote pod nazivom „Centar dobrote”. On pruža odgovor na problem nedovoljnih prostornih kapaciteta s kojima se udruga suočava te koji onemogućuje razvoj novih programa i projekata koji bi bili usmjereni na ublažavanje siromaštva i socijalne isključenosti.

Projekt nije zamišljen na način da samo osigura prostor za djelovanje Socijalne samoposluge Našice, već da postane svojevrsni distribucijski centar za humanitarnu pomoć za znatno šire područje. Novim prostornim kapacitetima osigurala bi se i mogućnost uvođenja novih socijalnih usluga koje bi pružale na našičkom i širem području.

S gradnjom bi se trebalo započeti iduće godine

Predstavljanju su nazočili, uz brojne sugrađane te mnogobrojne članove Dara dobrote i predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Žagar te direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler. Robert Kresić, predsjednik Humanitarne udruge prezentirao je projekt čije cilj unaprijediti kvalitetu života zajednice i promicati vrijednosti solidarnosti i suosjećanja.

Ovo je novi projekt humanitarne udruge Dar dobrote o kojem pričamo već neko vrijeme, odnosno od početka prošle godine kada je Grad Našice osigurao zemljište za njegovu gradnju. Rješenje za infrastrukturne infrastrukturne probleme humanitarne udruge Dar dobrote. Naime, mi smo prerasli svoj prostor Socijalne samoposluge. Da bismo razvijali nekakve nove socijalne usluge, nove projekte i nove programe koje će služiti borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti, „Centar dobrote” nametnuo se kao idealna prilika i rješenje da doskočio tim problemima u lokalnoj zajednici. Gradnjom ovog Centra osigurat će se prostori ne samo za funkcioniranje i rad socijalne samoposluge i skladištenje hrane, već planiramo ponuditi nove socijalne usluge na području grada Našica koje trenutno ovdje nisu prisutne. Mi taj prostor planiramo dati i drugim udrugama koje se suočavaju s istim problemom kao i mi.

Puno toga smo već napravili, osigurali smo zemljište, građevinski projekti su praktički privedeni kraju. Radimo i na promociji samog projekta, a ja vjerujem i nadam se da ćemo započeti s gradnjom već iduće godine jer su prva sredstva već osigurana. Otvoren je i podračun i ja se nadam da je ovo početak vrlo dobre priče koju će podržati ne samo pojedinci, ne samo naši sugrađani, već svi oni koji vide u ovom rješenje za probleme siromaštva i socijalne isključenosti koji zaista ne smiju biti tabu tema, već nešto što je, na žalost, naša stvarnost i nešto s čime se mi moramo suočiti i pronaći rješenje kako bismo to prevenirali.” – izjavio je predsjednik Kresić.

Pročitajte još