Hrvatski Crveni križ na Danu otvorenih vrata udruga 2022.

U organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, održana je konferencija pod nazivom “Uloga i doprinos udruga u rješavanju kriznih situacija i izgradnji novih modela pomoći i podrške” na kojoj je sudjelovao i Hrvatski Crveni križ.

Konferencija je održana u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2022., a razgovaralo se o doprinosu udruga u rješavanju kriznih situacija te ulogama udruga u izgradnji novih modela pomoći i podrške.

Cilj konferencije bio je predstaviti aktivnosti koje provode udruge i različite inicijative građana

Osim Hrvatskog Crvenog križa, sudjelovali su Ukrajinska zajednica Grada Zagreba, Isusovačka služba za izbjeglice, Ministarstvo unutarnjih poslova, Udruga narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Hrvatska gorska služba spašavanja, Liječnici svijeta, Ministarstvo zdravstva, Ured za udruge Vlade RH i Ambidekster klub.

Cilj konferencije bio je predstaviti aktivnosti koje provode udruge i različite inicijative građana te način na koji su se uključile u rješavanje kriznih situacija. Raspravljalo se i o novim modelima suočavanja s posljedicama krize, ali i o izgradnji buduće suradnje koja će dovesti do njihovog rješavanja.

Pročitajte još