Hrvatska vojska četvrti dan pomaže narodu u čišćenju snijega

Vojska pomaže u čišćenju snijega

Vojska pomaže u čišćenju snijega

Pripadnici Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH angažirani su u nedjelju, 25. veljače 2018. godine na nekoliko lokacija u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena.

Tako je od jutarnjih sati na području Delnica u čišćenju javnih površina, prometnica, prilaza i odvoženju snijega angažirano ukupno 87 pripadnika sa sedam radna stroja i to jednom kombinirkom, tri utovarivača, dva samoistovarivača i jednom ralicom.

Na području Saborskog u čišćenju prometnica angažirana su dva pripadnika s jednim utovarivačem, a u Gračacu na aktivnostima čišćenja prometnica i dostavljanja sijena za stoku u okolna sela angažirano je 11 pripadnika sa šest radnih strojeva i to s dvije kombinirke, tri samoistovarivača i jednim utovarivačem te jednim motornim saonicama.Također, pripadnici OS RH angažirani su na izviđanju alternativnih puteva od farme Deringaj do mjesta Omsica te s pet pripadnika OS RH i jednim utovarivačem i jednom kombinirkom kod Donjeg i Gorneg Lapca. Na području Lovinca nastavlja se angažman šest pripadnika OS RH s jednim utovarivačem.

Podsjetimo, danas, 25. veljače 2018., u jutarnjim satima predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u pratnji posebnog savjetnika ministra obrane Bože Kožula, načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadnog generala Siniše Jurkovića i zapovjednika Zapovjedništva za specijalne snage brigadnog generala Perice Turalije, posjetili su Grad Delnice koje je pogodilo snježno nevrijeme.

U Delnicama su se sastali sa županom Primorsko-goranske županije Zlatkom Komadinom i gradonačelnikom Grada Delnica Ivicom Kneževićem.

Također, Plenković, Krstičević i Butković sudjelovali su i na sastanku Kriznog stožera Grada Delnica, a po završetku sastanka obišli su pripadnike Oružanih snaga RH i zimske službe na terenu koje su angažirane na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena u Delnicama.

Pripadnici Hrvatske vojske uključeni su u aktivnosti uklanjanja posljedica snježnog nevremena, od četvrtka, 22. veljače 2018., tamo gdje je to, prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, te u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića.

Foto: J.Kopi/MORH

Pročitajte još