Gromovi večeras u Poljskoj igraju prvu utakmicu 2. prekola EHF Europske lige

Sve je spremno za večerašnju utakmicu, ekipa je jutros u Azoty Areni odradila aktivaciju i lakši trening. Nakon još jedne analize trener Branko Tamše odredit će sastav za večerašnju utakmicu. Evo njegovih dojmova uoči prve utakmice:

„Jako bitna utakmica za nas, ali i za ekipu Azoty Pulawy. Radi se o grupnoj fazi EHF Europske lige i vrlo dobro znamo što to donosi. Zadnjih par godina smo igrali tu, prošle godine došli do Final Foura iz prvog pretkola. Ove sezone smo u malo boljoj situaciji, ako mogu tako reći, krećemo iz drugog pretkola i naša je velika želja da prije svega uđemo u grupnu fazu. Dobro smo se pripremali, znamo što trebamo raditi danas na utakmici. S druge strane, ekipa Azoty Pulawy je jako interesantna ekipa koja ima i nešto stranaca u svojoj ekipi, imaju dobre vanjske igrače i brza krila, dobrog mladog visokog golmana, tako da će biti jako interesantno. Ali, imali smo dovoljno vremena da ih dobro proanaliziramo, pogledali neke utakmice i uočili njihove dobre strane, ali i sve njihove mane i sad je na nama da probamo sve to čim više oplemeniti kroz samu igru.

Svjesni smo da je danas “prvo poluvrijeme”, da igramo na njihovom terenu u vrlo lijepoj novoj dvorani i mogu reći da je baš bio gušt trenirati. Iza nas je dug put i zato smo išli dosta ranije kako bismo se mogli što bolje aklimatizirati, ali prije svega odmoriti od puta. Odradili smo tri kvalitetna treninga i napravili dodatne analize i ono što sam rekao, mislim da smo spremni za prvu utakmicu i iskreno se nadam da ćemo ovu pozitivnu energiju i znanje koje igrači imaju, prenijeti na teren i da ćemo se prikazati u najboljem mogućem svjetlu. Igramo protiv trećeplasirane poljske ekipe, koja sigurno neće praštati niti jednu našu pogrešku, a isto tako moramo odgovoriti i mi. Biti spremni na svaku njihovu varijantu i iskoristiti sve što nam budu ponudili, a nadam se da ćemo ih i mi s našom igrom na to maksimalno prisiljavati”.

Andraž Velkavrh jednu je sezonu proveo u Pulawyu, ostala su neka prijateljstva pa i s te strane Gromovi imaju neke korisne informacije:

“Znamo da Poljaci imaju dobru ekipu sastavljenu od nekoliko reprezentativaca Poljske i sigurno je prednost što igraju doma. Nakon dva loša rezultata u domaćem prvenstvu sigurno će dati sve od sebe da prebrode tu krizu i prekinu niz poraza. Iako nova dvorana prima više od tri tisuće gledatelja, vjerojatno neće biti puna večeras, ali svakako će imati dobru podršku navijača. Trebamo igrati našu igru, prije svega dobru obranu i pokušati zabiti što više laganih golova i pokušati ostvariti što bolji rezultat za uzvrat u Našicama. Večeras neće igrati iskusni Jurecki, znamo da njihova prva dva vratara također neće braniti, ali ima tu i drugih igrača. Mladi vratar Borucki odlično brani, u prve dvije utakmice bio je MVP, tako da će sigurno dati sve od sebe da pobjede. Ali, i mi razmišljamo na isti način i mislim da će se puno toga nas pitati i ako budemo pravi, mislim da neće biti problema”.

Utakmica počinje u 18,45 na žalost, bez televizijskog prijenosa ili live streama. No, Gromovi će i u Poljskoj imati podršku s tribina. Naime, jučer je rano ujutro kombijem put Poljske krenula deveteročlana ekspedicija. Na čelu s predsjednikom kluba Josipom Ergovićem u Poljsku su stigla i oba dopredsjednika, izvršni direktor i članovi Uprave kluba, tako da će Našičani i večeras zasigurno čuti navijanje s tribina.

Sretno Gromovi!

Izvor: RK NEXE

Stric pivo

Pročitajte još