Gromovi večeras u Austriji nastavljaju s borbom za nove bodove u EHF Europskoj ligi

Europska rukometna priča se nastavlja današnjom utakmicom u Austriji, gdje su Gromovi doputovali još u subotu. Idući protivnik RK NEXE-a u 4. kolu grupne faze EHF Europske lige je ekipa Alpla HC Hard, trenutno drugoplasirana ekipa austrijskog prvenstva. Austrijanci su nakon tri odigrana kola na začelju grupe C s mađarskim Balatonfüredijem bez ijednog osvojenog boda i sigurno će pod svaku cijenu danas tražiti prve bodove.

Ekipa se nakon gostovanja u petak protiv Dubrave u Zagrebu, u subotu ujutro zaputila u Austriju gdje se na miru pripremaju za današnju utakmicu koju najavljuju trener Branko Tamše i Predrag Vejin.

Austrijska momčad ima iskustvo i mladost

Branko Tamše: „Znamo da nas čeka teška utakmica i svjesni smo da će ekipa Alpla Hard Hard protiv nas tražiti prve bodove. S druge strane, htjeli bismo nastaviti tamo gdje smo stali. Ali to je puno lakše reći nego učiniti na terenu i zato protiv Harda u utorak navečer u 60 minuta neće biti nimalo lako. Riječ je o ekipi koja je u Lisabonu odigrala jako, jako dobro protiv Sportinga i nesretno izgubila od Skjerna, tako da ćemo morati biti maksimalno spremni ako želimo nastaviti ovaj pobjednički niz, što nam je velika želja.

Austrijska momčad ima dosta igrača koji dolaze s ovih prostora, odnosno blizu nas, imaju iskustvo i mladost, jako brzo trče, izvode brzi centar. Imaju jako dobru kombinatoriku u napadu, borbeni su u obrani, ali ja bih prije svega želio da mi našu igru u obrani podignemo na višu razinu, jer samo s dobrom obranom možemo računati na ono po što smo došli ovdje u Austriju“.

Predrag Vejin: „Činjenica da imamo tri pobjede u grupi sigurno nam daje dodatno samopouzdanje, ali isto tako znamo da nas čeka jako teška utakmica protiv prvaka Austrije. Alpla Hard je dobra ekipa, iskusna, uigrana i siguran sam da će biti jako motivirani da osvoje prve bodove u grupnoj fazi. Mi smo u dobroj seriji pobjeda i sigurno ćemo dati sve od sebe da se taj niz nastavi i da iz Austrije odemo s nova dva boda.”

Utakmica se igra danas u 20,45 sati uz izravan prijenos na sportskom kanalu Arena Sport 1.

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još