Gromovi večeras s Vojvodinom otvaraju 12. sezonu SEHA – Gazprom lige

Sve je spremno za početak 12. sezone SEHA – Gazprom lige koju će večeras u Novom Sadu otvoriti Vojvodina i NEXE. Gromovi su s prvakom Srbije do sada odmjerili snage 13 puta u SEHA – Gazprom ligi i u osam utakmica bili uspješniji. Vojvodina je pobijedila pet puta, a jedan je susret završio bez pobjednika. Posljednji put Vojvodina je slavila 2019. na domaćem parketu pobijedivši s 29:23, dok su Našičani prije dvije sezone u Novom Sadu slavili rezultatom 21:26.

Završen je glavni dio priprema koji su igrači odradili u Poreču, odigrano je pet pripremnih utakmica i sada je vrijeme za početak drugog dijela sezone. Večerašnju tekmu najavljuju trener Branko Tamše i vratar Mihailo Radovanović.

RK NEXE na ovoj utakmici neće biti kompletan

Branko Tamše: “Moramo biti zadovoljni odrađenim pripremama, a moram reći da nas je i zdravlje poslužilo. Nadam se da će tako biti do kraja sezone. Pred nama je jedno novo novo poglavlje, 12. sezona SEHA – Gazprom lige. Odlazimo na gostovanje u Novi Sadu gdje nas dočekuje Vojvodina. Jako dobra ekipa, koja se još pojačala na poziciji lijevog vanjskog, riječ je o najboljem igraču Metaloplastike iz Šapca. Sigurno je da se radi o jednoj jako dobroj ekipi koja ima i glavu i rep, koja kraljuje već godinama u srpskoj ligi. Dobro igraju ove godine i u Europi, tako da nas čeka nimalo lagan zadatak, dapače, jako teška utakmica i to na njihovom terenu.

S druge strane, nama će ova utakmica jako dobro doći prije nastavka grupne faze EHF Europske lige – jaka utakmica protiv jakog protivnika. Na žalost, nećemo biti kompletni, neki igrači su ozlijeđeni, neki su bili na Svjetskom prvenstvu, tako da ćemo igrati s igračima s kojima smo trenirali kroz pripremni period. Iskreno se nadam da ćemo pokazati dobar rukomet i da ćemo drugi dio sezone početi na isti način na koji smo završili prvi dio”.

Pred Gromovima je vrlo gust raspored utakmica

Mihailo Radovanović: ”Jako dobro smo trenirali i radili, dosta smo se uigravali kroz pripremne utakmice i sada kreće sezona. Očekuje nas vrlo gust raspored, uskoro kreću sva natjecanja, a večeras počinjemo u Novom Sadu. Vojvodina je jako dobra ekipa, obrambeno i napadački, imaju odlične igrače i dobrog vratara i mislim da će to biti prava utakmica. U Novom Sadu nikad nije bilo lagano i zapravo će nam večerašnja utakmica biti odličan test”.

Utakmica počinje u 18 sati uz izravan TV prijenos na sportskom kanalu MAXSport.

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još