Gromovi u Feričancima tradicionalno započeli pripreme za novu sezonu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENa nogometnom travnjaku u Feričancima održan je prvi pripremni trening za prvu momčad, koja je u ovoj nepredvidivoj sezoni spremna za nove uspjehe. Gromovima su se na treningu pridružila i dva nova pojačanja – Aleksandar Bakić, mladi crnogorski reprezentativac i Mateo Rodin koji je zadnje dvije godine “odradio” u Francuskoj, a oni imaju velika očekivanja od predstojeće sezone. Igrače i članove Uprave i stručnog stožera pozdravili su predsjednik kluba Josip Ergović kao i trener Hrvoje Horvat. U svom uvodnom govoru su naglasili da su ovo izuzetno nepredvidiva vremena i iz tog razloga su počeli nešto ranije s pripremama, a ekipa će trenirati kao da će sezona početi prema rasporedu. Još uvijek se ne zna hoće li i kada biti odigrana završnica SEHA Gazprom lige. Povodom početka priprema te o ciljevima za predstojeću sezonu porazgovarali smo s predsjednikom kluba Josipom Ergovićem, trenerom Hrvojem Horvatom te s novim Gromovima.

“Danas smo se tradicionalno okupili u Feričancima, a pred nama je jedna vrlo izazovna i nepredvidiva sezona jer ne znamo što nas čeka niti kada će biti započeti, odnosno, nastaviti SEHA Gazprom liga, a nismo sigurni ni hoćemo li igrati hrvatsko prvenstvo. Mnogi su se klubovi iz raznih europskih država već izjasnili da neće igrati europsku ligu, bilo zbog financijskih ili iz nekih drugih razloga dok mi planiramo sudjelovati i nadam se da će se ona održati. Ono što mogu jamčiti momčadi je da će od strane kluba imati stabilnost i kontinuitet rasta i razvoja. Ekipa je na okupu uz dvojicu novih igrača i ove sezone se možemo nadati nekom od trofeja što bi bio velik uspjeh i to je jedan od ciljeva ove sezone. S pripremama smo počeli nešto ranije – obično počinjemo krajem srpnja, ali imali smo takozvani lockdown zbog koronavirusa i dva mjeseca pauze. Također smo imali i mjesec dana odmora pa smo odlučili na ranije okupljanje tako da će pripreme trajati malo duže i to će pomoći dečkima da se što bolje uigraju. Nadamo se da ćemo u devetom mjesecu početi s natjecanjima. Planiramo prijateljske utakmice u Srbiji, Mađarskoj, Sloveniji, u Našicama i mnogim drugim mjestima, ali vidjet ćemo što ćemo od toga ostvariti. No, eto, moramo planirati i raditi, idemo naprijed dan po dan pa ćemo vidjeti kako će biti.” – rekao je predsjednik kluba Josip Ergović.

“Treba se brzo prilagođavati ovim nesigurnim vremenima, vjerujem da su se svi dečki zaželjeli treninga i utakmica pošto je stanka bila preduga. Mogu slobodno reći da sam na pripreme došao s puno očekivanja i nadam se da će nas ova pošast ostaviti da bismo mogli odigrati jednu normalnu rukometnu sezonu. Sastavili smo jednu jaku momčad i mislim da ćemo igrati najbolji rukomet do sada od kada sam ja na klupi rukometnog kluba Nexe. Izdvojio bih i činjenicu da je kostur ekipe ostao isti tako da nam je puno lakše slagati ostatak momčadi pa smo se tako i pojačali s nekoliko novih igrača. Ovo je jedan spoj mladosti i iskustva tako da možemo otići jako daleko. Uvjeren sam da ćemo ovu sezonu igrati na jednoj visokoj razini i da ćemo osvojiti nekoliko trofeja. Svi klubovi se moraju nositi s ovakvim atipičnim stanjem i sigurno da to nije lagano igračima, a to im predstavlja jedan veliki izazov. Stariji igrači su u prednosti zbog velikog iskustva dok mlađi trebaju kontinuitet igranja da bi stekli određenu rutinu i samopouzdanje. Zbog toga smo dogovorili i veći broj prijateljskih utakmica koje bismo trebali odigrati u narednom periodu priprema. Ponovit ću da su ovo izazovna vremena, jako je teško išta dugoročno planirati i siguran sam da neće biti lagano.” – izjavio je, između ostalog, trener Hrvoje Horvat.

Jedan od novih pridošlica u klub je i izvrsno lijevo krilo Aleksandar Bakić, a on nam je iznio prve dojmove o suigračima i samom klubu. “Moji utisci su izvanredni, dečki su se već pokazali kao dobri prijatelji, kao da sam u klubu već nekoliko godina i veselim se daljnjem radu. Dolazak u našički klub vidim kao veliki korak u svojoj karijeri koji će mi pomoći u daljnjem usavršavanju svoje igre i nadam se samo najboljem. Pratio sam igre Gromova u SEHA Gazprom ligi i mogu slobodno reći da sam bio oduševljen viđenim. Veseli me i početak priprema, znam da će biti naporno, ali moramo proliti znoj da bismo stigli do uspjeha.” – rekao je Aleksandar.

U redove Našičana došao je i mladi, ali već iskusni, Mateo Rodin, desni vanjski porijeklom iz Čapljine. “Prvi trening je odrađen, upoznao sam se s ekipom i prvi utisci su odlični. Upravo sam stigao iz francuskog drugoligaša Nancy-a gdje sam odigrao zadnje dvije sezone. Očekujem od ove sezone osvajanje minimalno jednog trofeja i nadam se da ću pridonijeti u tom naumu. Već dugi niz godina pratim rukometni klub Nexe i čim se otvorila mogućnost dolaska u klub odlučio sam potpisati ugovor zato što mi se sviđa način rada u klubu te cjelokupna organizacija. Siguran sam da ću se ovdje dobro uklopiti pošto mi Hercegovci imamo puno sličnosti sa Slavoncima.” – izjavio je novi Grom Mateo Rodin.

Pročitajte još

Učitavanje...