Gromovi rutinski prošli u 2. pretkolo – RK NEXE – Grupa Azoty Unia Tarnöw 32:28 (16:12)

Gromovi su i jučer slavili u drugoj utakmici prvog pretkola EHF Europske lige i ostvarili plasman u 2. pretkolo. Nakon početnog odmjeravanja snaga i nešto nervoznijeg početka, stvari su vrlo brzo sjele na svoje mjesto i utakmica je krenula u željenom smjeru.

Iako su nakon jučerašnje utakmice Gromovi zbog ozljeda ostali bez dvojice igrača koji igraju na poziciji srednjeg vanjskog (Barišić Jaman i Markušić), ekipa je dobro odreagirala i uspjela kompenzirati ovaj nedostatak. RK Nexe je igrao puno mudrije i staloženije u odnosu na prekjučerašnje drugo poluvrijeme, a trener Branko Tamše imao je dovoljno prostora izrotirati sve igrače koje je imao na dispoziciji.

Našička krila Mileta (6) i Jelinić (7) bili su najefikasniji Gromovi sinoć, a standardno dobru formu ponovno su pokazali vratari Radovanović (10 obrana uz obranjen sedmerac) i Car (8 obrana).

Ekipa će nakon dobro odrađenog posla nekoliko dana na zasluženi odmor i regeneraciju. RK Nexe čeka izvlačenje u utorak u Beču kada će doznati tko će im biti protivnik u 2. pretkolu i polako se pripremaju za početak Paket24 Premijer HRL. U petak, 10. rujna u prvom kolu RK Nexe igra u Bjelovaru. Bravo Gromovi!!

 

1. pretkolo EHF Euro lige, druga utakmica

NEXE – Grupa Azoty Unia Tarnów 32:28 (16:12)

ŠSD OŠ kralja Tomislava Našice, gledatelja 300

Suci: Boris Cipov i Zoran Klus (Slovačka)

Nadzornik: Vladimir Jović (BiH)

 

RK Nexe: Mileta 6, Vejin 2, Car (8 obrana), Radovanović (10 obrana), Greganić 1, Jelinić 7, Vida 1, Manci Mičević 1, Blažević, Severec, Godec 1, Moslavac 3, Tomić 4, Jaganjac 4, Pribetić 2

Trener: Branko Tamše

 

Grupa Azoty Unia Tarnów: Wojdan 3, Sanek 1, Lijesdtrand (4 obrane), Yoshida 3, Matsuura 2, Bushkou 3, Tokuda 6, Dadej, Malecki (3 obrane), Kuzdeba 2, Pinda 2, Mroz 1, Kazmierczak, Minotskyi 4, Kniazeu 1, Mrozowicz

Trener: Patrick Bo Liljestrand

 

Sedmerci:  NEXE 3/4 ,  Grupa Azoty Unia Tarnów 1/2

Isključenja: NEXE 2  minute (Manci Mičević ), Grupa Azoty Unia Tarnów 2 minute (Kazmierczak)

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još