Gromovi protutnjali Varaždinom – GRK Varaždin 1930 – RK NEXE 26:46 (13:24)

Gromovi su protutnjali Varaždinom i nadvisili domaću ekipu s čak 20 pogodaka razlike. RK NEXE je odlično otvorio utakmicu – s dvije obrane Kuzmanovića i dva pogotka Jelinića vrlo brzo su poveli s 2:0. Igra u obrani bila je čvrsta, pokretljiva i neprobojna, tako da su Varaždinci imali strašnih problema protiv granitnih Gromova.

Na odmor se otišlo s devet pogodaka prednosti za NEXE

Povratnik na teren Mario Tomić fantastično je reagirao u napadu i s tri pogotka za redom uz jednu kontru koju je realizirao Melić već u sedmoj su minuti Našičani otišli na +5 (1:6). Trener domaćih morao je pozvati time out, no to nije zaustavilo Gromove koji su furiozno zabijali iz kontri i polukontri. Na odmor se otišlo s devet pogodaka prednosti za NEXE (13:24).

Nastavak utakmice ponudio je još efikasniju igru Gromova koji su jučer demonstrirali silu i zabijali iz svih pozicija. Malobrojna varaždinska publika mogla je uživati u prekrasnim akcijama i pogocima, Našičani su zabili i dva cepelina, a mladi vratar Dominik Kuzmanović bio je nesavladiv. Nanizao je čak 21 obranu, uz jedan obranjen sedmerac. Na žalost, domaći igrač Marčec u 44. minuti pogodio ga je u glavu, ali suci taj udarac nisu sankcionirali nikakvom kaznom. Kuzma je na par minuta morao na klupu kako bi mu fizioterapeut RK NEXE-a Gabrijel Hmura zaustavio krvarenje iz nosa, no vrlo se brzo vratio u igru. Do kraja susreta upisao je još šest obrana.

Fantastična predstava Našičkih rukometaša, koji su samo nadogradili odličnu igru protiv Magdeburga od prije nekoliko dana. Povratak Tomića i Kavčiča omogućio je treneru Tamšeu ponovno puno rotacije, tako da su svi igrači odradili sjajan posao jučer i održali pravu rukometnu lekciju domaćoj ekipi. Slijedi reprezentativni tjedan bez prvenstvenih utakmica, a onda najveći hrvatski rukometni derbi protiv PPD-a Zagreb, 26. ožujka u Našicama. Bravo Gromovi!!

Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka, 4. kolo

GRK Varaždin 1930 – RK NEXE  26:46 (13:24)

GSD “Arena” Varaždin

Suci: Marko Duspara i Hrvoje Rogić (Velika Gorica)

Delegat: Dubravko Konjuh (Rijeka)

GRK Varaždin 1930: Herceg (8 obrana), Šagij 3, Vujović, Trojko 3, Budinski 1, Marčec 2, Šestak 4, Tompić 2, Matučec, Vugrinec 2, Puček, Sklepić 6, Mlakar, Vincek, Tači 3

Trener: Matej Mišković

RK NEXE: Kuzmanović (21 obrana/1 sedmerac), Barišić Jaman 2, Vejin, Radovanović, Jelinić 6, Vida 5, Manci Mičević 3, Blažević, Velkavrh 2, Severec 5, Tomić 3, Melić 6, Jaganjac 3, Kavčič 4, Markušić 5, Pribetić 1

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: GRK Varaždin 1930: 4/5   RK NEXE: 3/3

Isključenja: GRK Varaždin 1930: 2 minute (Šagij 2′) ; RK NEXE: 8 minuta (Vida 2′, Melić 2′, Kavčič 2′, Pribetić 2′)

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još