Gromovi napreduju sve više i više

U prepunoj dvorani kralja Tomislava u Našicama rukometni klub Nexe ostvario je novu pobjedu. Jučer se naime igrala utakmica 2. kola grupe B EHF kupa, a kao gost je u Našice došao TSV Hannover-Burgdorf. Iako se radi o vrhunskoj njemačkoj ekipi, dojam je kako ipak danas nisu imali previše šanse protiv raspoloženih Gromova s Krndije.

Naravno, tu je uz stvarno dobre igrače bila i publika koja je svaki naš napad bodrila što je vjerujemo itekako bila dodatna snaga dečkima RK Nexe. Samo je u početku prvog poluvremena gostujuća ekipa uspjela ostvariti vodstvo, što su naši dečki vrlo brzo anulirali i pokazali snagu i hladnu glavu te iz minute u minutu preuzimali vodstvo pa to povećavali kako je utakmica išla svome kraju. U jednom trenutku naši Gromovi vodili su s čak 6 golova razlike što se pokazalo i dostatno u trenucima kada je Hannover stisnuo te nešto i pokušao. Na kraju utakmice njemačka ekipa uspijeva doći na samo dva gola razlike, ali tu se naravno ponovo iskazuje naša jaka karika Moreno Car (13 obrana) te gostima ne dopušta veće iznenađenje. Na današnjoj utakmici se posebno iskazao Halil Jaganjac s 5 golova, a toliko su dali i Vedran Zrnić i Marko Buvinić, a niti obrana nije imala većih pogrešaka što je u konačnici rezultiralo i s rezultatom od 29:25 za Gromove.

Ovom prilikom želimo čestitati našim Gromovima na još jednoj izvrsnoj partiji, a sve navijače pozvati i danas na rukometnu utakmicu kada igra Nexe2 protiv RK Požege s početkom u 18 sati.

 

EHF kup Grupa B 2. kolo

RK NEXE – TSV HANNOVER-BURGDORF 29:25 (14:9)

Dvorana OŠ kralja Tomislava, Našice

Gledatelja: 2560

Suci: Boris Mandak i Mario Rudinsky

Delegat: Jovan Popadić

NEXE: Lelić, Šipić 4, Gadža 2, Leban, Zrnić 5, Mrđenović, Barišić-Jaman, Car (13 obrana), Buvinić 5, Jelinić, Vida 4, Lončar, Lavrič, Tomić 3, Jaganjac 5, Vozab 1
Trener: Hrvoje Horvat

HANNOVER-BURGDORF: Ziemer 1, Cehte 4, Mävers, Thiele, Pevnov 1, Häfner 2, Böhm 4, Ugalde Garcia, Krone, Sršen, Olsen 1, Brozović 1, Feise, Kastening 8, Büchner 3, Lesjak
Trener: Antonio Carlos Ortega

SEDMERCI: Nexe 3/4 (Zrnić 2/2, Vozab 1/2), Hannofer 3/4 (Kastening 3/4)

ISKLJUČENJA: Nexe 12 minuta (Šipić 2+2, Gadža, Mrđenović 2+2, Vida), Hannofer 12 minuta (Cehte 2+2, Pevnov, Brozović 2+2, Kastening)

Pročitajte još