Gradonačelnik Kašuba sa suradnicima obišao dovršetak dijela radova u Ulici Vatroslava Lisinskog

 

Danas je gradonačelnik Krešimir Kašuba s pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković – Gelenčir, pročelnikom Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matijom Brkićem, predsjednikom Vijeća Mjesnog odbora Grada Našica Darkom Cerovskim, direktorom Našičkog vodovoda d.o.o. Josipom Matekom, pomoćnikom voditelja EU projekta aglomeracije Našice Damirom Farkašem te predstavnicom izvođača radova Gebruder d.o.o. obišao radove u Ulici Vatroslava Lisinskog.

Uskoro se nastavlja rekonstrukcija nogostupa

Prema riječima gradonačelnika Kašube završen je dio rekonstrukcije nogostupa nakon što su u okviru projekta aglomeracije Našice u dijelu Ulice Vatroslava Lisinskog postavljeni novi kanalizacijski vodovi u duljini od 750 metara i izgrađeno je 35 novih priključaka na kanalizacijsku mrežu. Vrijednost ulaganja u ovaj dio grada iznosi 150.000,00 eura.

„Danas smo obišli završene radove u sklopu najvažnijeg projekta Grada Našica – projekta aglomeracije, čija ukupna vrijednost iznosi 30 milijuna eura. Posjetili smo Ulicu Vatroslava Lisinskog gdje smo uspješno obnovili kanalizacijsku mrežu u dužini od 750 metara, ugradili 35 novih priključaka i time značajno unaprijedili kvalitetu života u ovom dijelu grada. Međutim, kao posljedica tih radova, došlo je do oštećenja nogostupa. Kako bismo riješili taj problem, izdvojili smo 30 tisuća eura za rekonstrukciju i važno je naglasiti da kolni prilazi nisu oštećeni nego su ih pojedinci obnovili o vlastitom trošku. U skoroj budućnosti planiramo nastaviti s izgradnjom i rekonstrukcijom nogostupa u aranžmanu gradskog proračuna i sljedeća faza obuhvatit će područje do križanja s Ulicom kralja Petra Krešimira. Također, želimo istaknuti da smo, uz obnovu nogostupa, dodali ivičnjake koji su financirani iz gradskog proračuna kako bismo dodatno stabilizirali i poboljšali kvalitetu nogostupa, a njihova vrijednost iznosi 10 tisuća eura.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba zahvalivši se svim građanima na strpljenju i suradnji tijekom provedbe ovih važnih infrastrukturnih radova.

Grad Našice će po završetku svih radova dobiti potpuno novi izgled

Predsjednik Darko Cerovski pozvao je stanovnike na strpljenje i razumijevanje tijekom izvođenja radova jer će oni doprinijeti većoj kvaliteti života.

„Prije svega želim izraziti iskrenu zahvalu stanovnicima Ulice Vatroslava Lisinskog na strpljenju tijekom radova ispred njihovih kuća. Razumijem da nije lako suočiti se s tim izazovima, ali vjerujem da će rezultati opravdati trud. Upravo smo dovršili prvi dio obnove kanalizacijske mreže i rekonstrukciju nogostupa. Važno je napomenuti da ovo predstavlja jedan dio radova, budući da planiramo nastaviti s uređenjem cijele Ulice Vatroslava Lisinskog, kao što je najavio i gradonačelnik. Ovom prilikom želim apelirati na strpljenje ne samo na mještane ove ulice, već i na sve građane koji koriste ovu prometnicu, kao i ostale dijelove grada Našica, poput Ulice Josipa Jurja Strossmayera, gdje također provodimo značajne radove. Svjesni smo da tijekom radova dolazi do poteškoća i problema te molimo za strpljenje i razumijevanje. I mještane koji nisu izravno pogođeni radovima, ali prate situaciju, molimo za podršku. Grad Našice će na kraju dobiti potpuno novi izgled koji će biti estetski ugodniji i pridonijeti većoj kvaliteti života svih mještana.” – rekao je predsjednik Cerovski.

Pročitajte još