Grad Našice obilježio Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnju

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Našicama je obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Delegacija Grada Našica predvođena našičkim gradonačelnikom Krešimirom Kašubom položila je vijence zajedno s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata na spomen obilježju poginulim braniteljima „Uskrsla Hrvatska” u centru Našica.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Gradonačelnik Krešimir Kašuba podsjetio je na cjelodnevni program obilježavanja te istaknuo kako je 67 dragovoljaca s našeg područja 1991. godine otišlo u obranu Vukovara, od kojih se 18 nije vratilo.

„Na današnji dan kada obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje važno je prisjetiti se svih žrtava Domovinskog rata, onih koji su za obranu domovine dali ono najvrijednije što imaju, svoj život. Danas odajemo zahvalnost i svim onima koji su sudjelovali u ratu kojim je izborena hrvatska samostalnost.“ – rekao je gradonačelnik te se zahvalio svima okupljenima, a posebno je na odazivu zahvalio učenicima.

Srednjoškolci pješačili 48 km za sve žrtve Domovinskog rata

Nakon toga svi okupljeni ispratili su učenike Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice koji su pješačili od Osijeka do Vukovara. Time su učenici odali počast svima koji su poginuli u Domovinskom ratu za slobodu koju imamo i podsjetiti da njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena. Organizatorica prof. Slađana Mihalj istaknula je da je ove godine najveći odaziv učenika koji žele sudjelovati u ovom simboličnom pješačenju.

Priča o gradu

U ovoj večeri sjećanja na žrtvu Vukovara, „Priču o gradu” Siniše Glavaševića pročitala je predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski” Našice Kristina Knežević.

Molitvu za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje izmolio je našički gvardijan i župnik fra Tomisav Faletar. Nakon obilježavanja ispred zgrade Gradske uprave zapaljeni su lampioni s imenom grada heroja – Vukovar. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još