Grad Našice krenuo u kampanju besplatne kastracije mačaka

S obzirom na dugogodišnji problem s mačkama, prije svega lutalicama, Grad Našice krenuo je u kampanju besplatne kastracije mačaka, kako lutalica tako i onih koje imaju vlasnike. Pravo na besplatnu kastraciju mačaka imat će svi vlasnici s područja grada i prigradskih naselja.

Grad će u potpunosti financirati kastraciju, a vlasnik mačke ili član udruge za zaštitu životinja koji preuzme lutalicu će, nakon što sam plati kastraciju u odabranoj veterinarskoj ambulanti, s preslikom osobne iskaznice i računom doći u gradsku upravu. Tamo će popuniti zahtjev i dobiti povrat iznosa.

Kastracija mačaka izravno utječe na njihovo zdravstveno stanje

Račun mora sadržavati specifikaciju izvršene usluge te ime i prezime vlasnika i ne smije biti stariji od 25. lipnja 2024. godine. Obrazac zahtjeva je dostupan na Internet stranici Grada Našica ili u prostorijama Grada Našica (porta). Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je kako kastracija mačaka izravno utječe na njihovo zdravstveno stanje, prije svega na sprečavanje širenja zaraznih bolesti čime će se zaštiti i zdravlje ljudi, posebice djece, s obzirom da mačke prenose bolesti od kojih mogu oboljeti i ljudi. U svrhu što boljeg informiranja građana, u sljedeća dva tjedna u gradu i prigradskim naseljima bit će podijeljen letak sa svim potrebnim informacijama.

Pročitajte još