Godišnju skupštinu održali članovi HKD-a Lisinski Našice

skupstina1
skupstina1

U društvenim prostorijama godišnju izvještajno izbornu skupštinu jučer su održali članovi HKD-a “Lisinski”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEZa novog predsjednika društva izabran je Darko Damjanović koji će ovu dužnost obnašati sljedeće dvije godine.

skupstina4

Na izboru mu je čestitao dosadašnji predsjednik Siniša Zupčić koji je, podnoseći izvješće o radu u 2015. godini, rekao kako je, unatoč teškoj financijskoj situaciji,  prošla godina bila obilježena brojnim nastupima te organizacijom tradicionalne 21. Antunovske smotre folklora. Zupčić je rekao kako mu je drago što je imao priliku biti predsjednik društva te je  zahvalio članovima i voditeljima na suradnji.

skupstina3

Lisinskašima su pozdravne riječi uputili predsjednik Županijske skupštine Antun Kapraljević i gradonačelnik Krešimir Žagar. Obojica su obećali financijsku potporu u radu društva. Gradonačelnik Žagar  izrazio je zadovoljstvo što  u Lisinskom uvijek ima ljudi koji će se prihvatiti ovakvih dužnosti  i dati sebe za društvo te dodao kako  treba  odati priznanje Siniši Zupčiću na ustrajnosti da uredi prostorije. Izrazio je zadovoljstvo izborom Darka Damjanovića za predsjednika te iskazao potporu Grada, ali i svoju osobnu,  novom upravnom odboru.  Upravi je predložio da u plan rada u budućnosti stavi korizmene koncerte pjevačke skupine folklorne sekcije koji polako postaju tradicija.

skupstina2

Predsjednik županijske skupštine i izaslanik župana Antun Kapraljević  na sinoćnjoj skupštini   napomenuo je da društvo postoji od 1889. godine, a u ovom trenutku  je prilično ugroženo kao i mnoga druga društva zbog globalizacije koja “jede” sve vrijednosti karakteristične za  određeni narod i kraj,  zbog čega prva  strada kultura koja je nadogradnja  svakog društvu.  “Želim da ustrajete u ovom što radite, zahvaljujem što čuvate baštinu, tradiciju i sve što je vrijedno na ovim našim prostorima” rekao je u svom obraćanju Antun Kapraljević.  Puno uspjeha novoj upravi poželjeli su i Ivan Krajačić ispred Gradske glazbe te Hrvoje Šleder ispred Mjesnog odbora.   Za  dopredsjednika Lisinskog izabran je  Ivica Valenčak, a u novi upravni odbor ući će Sanja Bestvina, Sandra Čejka, Ksenija Orešković, Davor Vučinić i Josip Mikašek, dok će u nadzornom odboru u sljedeće dvije godine biti Hrvoje Šleder kao predsjednik te  Hrvoje Vučinić i Željko Mihaljević. 

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2016/3mjesec/28/v2{/gallery}

Pročitajte još

Učitavanje...