Gašinci – Mladog ročnika HV-a pregazio tenk !

Gašinci - Mladog ročnika HV-a pregazio tenk !

NA VOJNOM poligonu Gašinci kod Đakova, danas u 11 sati i 45 minuta, tijekom obuke 11. naraštaja dragovoljnih ročnika, smrtno je stradao ročnik Marko Zalović iz Našica.., rođen 28. veljače 1992. godine.

Iz MORH-a su potvrdili da je mladi ročnik stradao tako što ga je pregazio tenk M-84. Dva tenka vraćali su se s vojnog poligona “Gašinci”, kad je jedan tenk skrenuo s prometnice pod nerazjašnjenim okolnostima i naletio na mladog ročnika.

“Ročnik Marko Zalović u tome trenutku provodio je zadaće u sklopu taktičko terenske obuke koja se provodi na vojnom poligonu ‘Gašinci’, od 24. srpnja do 29. kolovoza 2013. godine”, priopćio je MORH. 

Na mjestu događaja su djelatnici Vojne policije OSRH, te Državnog odvjetništva koji utvrđuju okolnosti stradavanja.

Načelnik GS OSRH formirao je povjerenstvo za utvrđivanje svih činjenica i okolnosti pod kojima je stradao dragovoljni ročnik, te je isto na putu prema mjestu događaja.

“U tijeku je očevid nezgode koji provode pripadnici Pukovnije Vojne policije u suradnji s državnim odvjetništvom. Detaljnije informacije o ovom događaju objavit ćemo po prikupljanju istih.”, poručuju iz MORH-a.

Kotromanović i Josipović izrazili sućut

Ministar obrane RH Ante Kotromanović uputio je brzojav sućuti obitelji smrtno stradalog ročnog vojnika:

“Sa velikim žaljenjem primio sam vijest o nesretnom događaju u kojem je smrtno stradao Vaš sin. 

U ovom teškom trenutku želim Vam u svoje ime i ime svih djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga RH izraziti najdublju sućut. Ovo je nenadoknadiv gubitak za sve nas, a najveći Vama, njegovoj obitelji.

Poštovana obitelji, iako znam da u ovom trenutku ne postoje riječi kojima bi mogao ublažiti Vašu bol, znajte da su uz Vas, u ovom teškom trenutku, svi pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga i da dijelimo s Vama tugu zbog preranog odlaska našeg mladog pripadnika.”

U povodu pogibije ročnika tijekom obuke 11. naraštaja dragovoljnih ročnika na vojnom poligonu Gašinci kod Đakova, i Josipović je uputio sućut njegovoj obitelji.

“Izražavam najdublju sućut zbog pogibije Vašeg sina. Odabirom služenja dragovoljnog vojnog roka, svojim trudom i rezultatima Marko je iskazao ljubav prema domovini, kao i odlučnost da brani slobodu, sigurnost i prava naših građana i naše zemlje”, stoji u sućuti predsjednika Josipovića.

(Izvor: www.index.hr)

Pročitajte još

This will close in 8 seconds