Đurđenovački srednjoškolci obilježili Europski školski sportski dan

Jučer, 27.09. 2019. godine, Srednja škola „Josipa Kozarca“, Đurđenovac sudjelovala je u provedbi obilježavanja Europskog školskog sportskog dana, u sklopu Europskog tjedna sporta. Ovaj dan obilježava se diljem EU, te sudjeluje više od 300.000 djece s učiteljima i profesorima svojih škola.

Đurđenovačka škola po prvi puta sudjeluje u ovom projektu, čime ulazi u registar europskih škola (ESSD), a čiji je glavni cilj promicanje sporta te podizanje svijesti o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću za svakog pojedinca te poticanje socijalne uključenosti i razvijanje društvenih kompetencija među učenicima. Svi učenici i profesori škole, proveli su dan u druženju na Đurđenovačkom ribnjaku, do kojeg su nakon okupljanja pred školom krenuli pješice, te su sudjelovali u prigodnim sportskim aktivnostima uz pomoć Udruge starih športova „Slavonac“ Našice.

Učenici i profesori su se nadmetali u potezanju užeta, bacanju potkova, nošenju vreća. Nakon aktivnosti, učenici i djelatnici škole nastavili su druženje uz zakusku. Voditelj i inicijator projekta bio je Stjepan Ostroški mag. cin., profesor tjelesne i zdravstvene kulture u školi.

Pročitajte još