DVD Lila provodi projekt solidarnosti “Vatrogasci u zajednici”

23. veljače ove godine, mladi članovi DVD- a Lila su prijavili i dobili projekt „Vatrogasci u zajednici“ sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske Unije iz fonda Europske snage solidarnosti Europske unije.

Vrijednost projekta je 6000 eura, a traje od 1.6.2022. godine do 31.5.2023. godine. Time je DVD Lila postala druga vatrogasna organizacija u Europi, a prva u Hrvatskoj koja je povukla europska sredstva iz ovog fonda prema stranici Europskih snaga solidarnosti gdje su objavljeni opisi svih projekata.

Planirana su druženja mladih vatrogasaca na organiziranim aktivnostima u DVD-u Lila

Projekt „Vatrogasci u zajednici“ u potpunosti provode mladi članovi DVD-a Lila koji imaju između 18 i 30 godina. Ciljevi projekta su da se mladi kroz druženja i edukativne radionice zainteresiraju za vatrogastvo, a prilikom toga da unapređuju svoja vatrogasna znanja učeći jedni druge uz pomoć starijih članova DVD-a. Uz edukaciju planirana su druženja mladih vatrogasaca na organiziranim aktivnostima u DVD-u Lila kao i akcije čišćenja i uređenja okoliša u selu te suradnja s drugim udrugama u naselju Lila.

Foto: DVD Lila

Pročitajte još