Društveni dom u Martinu ulazi u završnu etapu obnove

 

Jučerašnji obilazak investicija gradonačelnika Krešimira Kašube, pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalene Vidaković – Gelenčir te pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matije Brkića nastavio se u Martinu. Ondje je najviše sredstava uloženo u Mjesni dom u kojem je napravljen novi sanitarni čvor kao i nova kuhinja, a uređen je i predprostor. Prema riječima predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Martin Miroslava Umiljanovića odrađena je 1. faza uređivanja dok će se u narednoj obnoviti glavna sala.

Gradonačelnik Kašuba i predsjednik Umiljanović, kao i mještani, zadovoljni su obavljenim poslom i njegovom kvalitetom. Tijekom ovog posjeta razgovaralo se i o budućim ulaganjima, posebice o nastavku obnove Mjesnog doma te izgradnji svlačionica NK „Martin”.

„Nastavili smo s obilaskom investicija na području Grada Našica, odnosno posjetili smo Mjesni dom u Martinu u kojeg je, u proteklih nekoliko mjeseci, uloženo oko 45.000 eura. Bitno je naglasiti kako je 50% iznosa došlo iz LAG-a Karašica, putem prijave na projekt, dok je ostatak financiran iz proračuna Grada Našica. Radi se o njegovom uređenju koje se u završnoj fazi – dovršen je sanitarni čvor, ulazne prostorije kao i kuhinja dok u idućem proračunskom razdoblju nastavljamo s uređivanjem glavne prostorije. U njoj će se urediti pod, strop te zidovi. Bitno je i naglasiti kako se nalazimo u postupku izrade projektne dokumentacije za izgradnju svlačionica NK „Martin”, a nadamo se građevinskoj dozvoli u 9. mjesecu tako da ćemo uskoro početi s radovima. Svim dosadašnjim, a i budućim radovima podižemo kvalitetu života mještana ovog prigradskog naselja koje ima puno mladih obitelji s djecom što je vidljivo na svim događanjima – kako sportskim tako i društvenim koje organizira Mjesni odbor predvođen predsjednikom Miroslavom Umiljanovićem. Njemu, kao i predsjedniku Nogometnog kluba „Martin” Josipu Perkoviću, se od srca zahvaljujem na organizaciji tradicionalnih Martinskih ljetnih noći koje svake godine broje sve veći broj posjetitelja.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba koji je još od narednih investicija izdvojio izgradnju javne rasvjete te izgradnju nogostupa u Ulici Josipa bana Jelačića.

Uskoro kreće i uređenje glavne sale martinskog Mjesnog doma

Predsjednik Umiljanović se zahvalio Gradskoj upravi i gradonačelniku na dugogodišnjoj potpori, a najavio je i skorašnju veliku proslavu Nogometnog kluba „Martin” koja će, zasigurno, biti izuzetno posjećena.

„Završena je prva faza završetka obnove Mjesnog doma kojom smo jako zadovoljni, a reakcija mještana je izuzetno pozitivna. Pred nama je druga faza, odnosno uređenje velike sale za koju se nadam da će biti dovršena u što skorije vrijeme uz, naravno potporu, Grada Našica i gradonačelnika Kašube s kojim imamo jako dobru suradnju.” – zaključio je predsjednik Umiljanović najavivši skorašnju proslavu ulaska lokalnog nogometnog kluba u 2. Županijsku nogometnu ligu.

Pročitajte još