Domaće je najbolje – Uručeni Certifikati našim domaćim proizvođačima i prerađivačima

Na tržnici u Našicama danas su uručeni Certifikati kojim se potvrđuju proizvođači i prerađivači koji prodaju na tržnici upravo svoje domaće proizvode.

Certifikate je uručio gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba uz prisustvo Hrvoja Žihe direktora Našički park d.o.o. i drugih djelatnika Parka.

OPG-ovi koji su primili Certifikate zahvalili su na ovom uručenju te su također istaknuli važnost ovakvog priznanja za koji se oni godinama bore kako bi se njihovi proizvodi što više istaknuli. Isto tako ukazali su gradonačelniku na sitne potrebe s kojima se susreću na tržnici u Našicama kako bi što lakše mogli dopremati svoje domaće proizvode, pa samim time i naše sugrađane lakše opskrbljivali onim što proizvode.

Direktor Našičkog parka d.o.o. Hrvoje Žiha istaknuo je važnost ovakvih certifikata jer upravo na ovaj način se može puno lakše potvrditi što je stvarno s naših domaćinstava a što nije.

Našički park d.o.o. se odlučio i treću godinu zaredom uključiti akciji Udruzi hrvatskih tržnica Certificirane seljačke tržnice i uporabi oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka”. Upravo smo zbog toga danas uručili našim prodavačima, koji su ujedno i proizvođači Certifikate kojim potvrđujemo da prodaju vlastite poljoprivredne proizvode ili prerađevine. Ovo je akcija kojom želimo pomoći prodavačima i proizvođačima s našeg područja da se istaknu te da kupcima naglasimo da su to stvarno proizvodi koji su domaći, izvorni i ove naše najkraće udaljenosti što donosi svježinu i kvalitetu. Na taj način ih želimo izdvojiti od ostalih proizvoda koji se znaju naći na policama nekih trgovačkih centara i drugih velikih robnih lanaca. Certifikacija je posve besplatna bez dodatnih troškova za sve one koji su se prijavili, a na nama je bilo samo da osnujemo komisiju sukladno pravilniku Udruge hrvatskih tržnica pa da obavimo izvide na terenu. Na certifikatima je među ostalim upisano ime proizvođača, adresa i broj kao i ostali podaci o OPG-u, a to je ujedno i jedan oblik dokumenta s kojim kupci lako mogu vidjeti od koga kupuju proizvode. – rekao je među ostalim Hrvoje Žiha direktor Našičkog parka koji se ujedno zahvalio i gradonačelniku Krešimiru Kašubi jer je to pokazatelj da je i Grad Našice zainteresiran i da mu je stalo do tržnice i naših proizvođača.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je kako su certifikati važni za kvalitetu proizvoda, zdrav način života, budućnost ponude i samu uslugu na tržnici.

– U kratkom razgovoru s vlasnicima OPG-a zaključili smo da Našička tržnica funkcionira na dobar način, onako kako je zamišljeno, neki manji detalji se aktivno rješavaju, a prodavači na tržnici su zadovoljni posjećenošću kao i prodajom svojih proizvoda. Naglasio bih kako su ovi certifikati znak kvalitete domaćih OPG-ova – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

 

Tražimo 6 fotografija starih slika (povijesnih) Našičke tržnice

Za kraj moramo istaknuti i kako je Našički park ove godine odlučio sudjelovati prikupljanju starih fotografija za novu Monografiju hrvatskih tržnica. Zbog toga ovom prilikom pozivaju svi oni koji imaju neku staru fotografiju Našičke tržnice da ju skeniraju i pošalju na naš službeni email [email protected] kako bi možda upravo njihova slika našla mjesto u ovoj monografiji. Kao nagrada, oni čija fotografija bude izabrana će dobiti na poklon ovu Monografiju.

Pročitajte još