Dodijeljene stipendije studentima s područja Općine Podgorač

U Općini Podgorač i ove je godine organiziran svečani prijem studenata, prema svim epidemiološkim mjerama, koji su ostvarili pravo na stipendiju, prilikom čega su se potpisali i Ugovori o dodjeli stipendija Općine Podgorač studentima za studijsku godinu 2020./2021. Dodijeljeno je ukupno osam stipendija onima koji su se najviše istaknuli te koji su zadovoljili određene uvjete i kriterije.

Studenti su sa zadovoljstvom prihvatili zaslužene stipendije, koje će im, kažu, biti od velike koristi prilikom raspoređivanja troškova stanarine, režija, prijevoza i džeparca. Općina Podgorač svake godine studentima dodjeljuje stipendije u iznosu od 600 kuna. Načelnik Goran Đanić istaknuo je da Općina Podgorač ulaže sredstva u opremanje poduzetničke zone i komunalne infrastrukture kako bi što više ljudi ostalo živjeti na području Općine.

“Izuzetno mi je drago što smo mogli odvojiti financijska sredstva za stipendije 8 studenata. Svjedoci smo da je ekonomska situacija dosta teška kako u Hrvatskoj tako i u Slavoniji. Nadamo se da će po završetku studija naših stipendista biti završena i Poslovna zona Općine Podgorač gdje će oni pronaći radna mjesta, odnosno, da će ostati živjeti ovdje i, ponavljam, ponosan sam što smo danas potpisali ovih 8 ugovora.” – izjavio je načelnik Općine Goran Đanić.

 

Foto: ustupljene fotografije

Pročitajte još