Dječji vrtić “Zvončić” Našice za djecu Petrinje

Dječji vrtić „Zvončić” Našice organizirao je hvalevrijednu akciju prikupljanja pomoći za potresom pogođeno područje Petrinju. Uz pomoć našičkih vatrogasaca, za dječji vrtić „Petrinjčica” u Petrinji danas je krenulo puno vatrogasno vozilo materijala i pribora potrebnih u odgojno-obrazovnom procesu djece.

Odgojiteljica Jasna Majer ispričala je kako je došlo do ideje te do prikupljanja donacija za djecu Petrinje.

-Dječji vrtić Zvončić Našice nedavno je dobio priznanje Hrvatskog Crvenog križa „Naš vrtić je siguran”. Prije toga smo dobili naputak prema kojem smo trebali odraditi radionice s temama 3,2,1 potres. Nakon odrađenih radionica kod djece se javio vrlo jedan emotivan osjećaj i postavili su si pitanje kako mi možemo pomoći toj djeci. Pošto je hrane i odjeće prikupljeno dovoljno, kolegica i ja smo došle na ideju prikupljanja likovnih materijala i pribora.

Kontaktirale smo tatu djeteta naše vrtićke skupine Jabuka, gospodina Danijela Matkovića koji je vatrogasac i koji je bio na prvoj liniji pomoći području pogođenom potresom. Gospodin Matković je rekao kako će nam vatrogasci pomoći pri odvozu sakupljene pomoći i tako je sve uslijedilo. U dogovoru s našom ravnateljicom Snježanom Kanđera napravile smo obavijest za roditelje naše vrtićke skupine o prikupljanju potrebitih materijala u vrtiću – prepričala je odgojiteljica Jasna Majer rekavši kako su roditelji ideju jako dobro prihvatili, počelo je sakupljanje, a nakon toga su se i ostale vrtićke skupine pridružile u sakupljanju donacija.

Danijel Matković, zapovjednik JVP Našice istaknuo je dugogodišnju suradnju našičkog dječjeg vrtića i Javne vatrogasne postrojbe Našice.

-Ova suradnja je počela zahvaljujući inicijativi jednog od polaznika Dječjeg vrtića “Zvončić”. Dijete je u razgovoru s odgojiteljicom izrazilo želju za pomoć djeci potresom ugroženom području Banije. Nakon toga se uključila cijela njegova grupa kao i ostale vrtićke grupe i prikupljena je pomoć za djecu s tog područja. Zatim se pojavio problem prijevoza i tu smo se mi, JVP Našice, ponudili pomoći, a to je samo odraz naše dugogodišnje suradnje s Vrtićem te njenom ravnateljicom Snježanom Kanđera – rekao je Danijel Matković.

Ravnateljica Dječjeg vrtića “Zvončić” Našice Snježana Kanđera svima se zahvalila na velikoj nesebičnosti i humanosti.

-Ovom prilikom se od srca zahvaljujem svim našim roditeljima, korisnicima našeg vrtića koji su se uključili u ovu hvalevrijednu akciju. S ovim činom su pokazali veliko i toplo srce te su i dalje spremni pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Također se zahvaljujem gospodinu Danijelu Matkoviću, zapovjedniku JVP Našice, na dugogodišnjoj suradnji i zahvaljujem se na prijevozu ove vrijedne donacije i nadam se da ćemo obradovati one kojima je pomoć najpotrebnija – izjavila je ravnateljica Snježana Kanđera.

Pročitajte još