Djeca iz Dječjeg vrtića Zvončić odala počast hrvatskim braniteljima

Djeca iz Dječjeg vrtića Zvončić odala počast hrvatskim braniteljima

Današnjem obilježavanju Dana pobjede na tzv. JNA u Gradu Našicama i Dana hrvatskih branitelja Grada Našica priključio se tradicionalno i Dječji vrtić Zvončić iz Našica. Djeca iz vrtića su zajedno sa svojim odgajateljicama i ravnateljicom vrtića Snježanom Kanđerom uz pratnju članova Udruge veterana 3. gardijske brigade došla do Spomen obilježja Uskrsla Hrvatska te odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

O odavanju počasti hrvatskim braniteljima ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Snježana Kanđera je između ostalog izjavila.

„Svake godine nakon Domovinskog rata mi dolazimo na Spomen obilježje Uskrsla Hrvatska kako bismo s djecom iz vrtića odali počast svim hrvatskim braniteljima koji su pali za našu slobodu kako bismo mi danas mogli uživati u miru, voljeti i stvarati. Mi djeci objašnjavamo pojmove domoljublja na njima pristupačan i razumljiv način i oni shvaćaju svojim srcem što to znači voljeti, biti dobar, biti prijatelj i što znači pomoći drugom i to su univerzalne ljudske vrijednost koje vrijede svagdje i koje se kao dobro svagdje prepoznaju. Djeci u vrtiću objašnjeni su simboli zastava, kako izgleda hrvatska zastava, a zatim je prikazana zastava 3. gardijske brigade. Pojašnjenja su prikladno i ukratko njezina obilježja te im je pojašnjeno zašto minutom šutnje obilježavamo i izražavamo pijetet poginulima. Zahvalna sam što su s nama predstavnici Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kuna” koji su nam danas ponudili pratnju do Spomen obilježja. Mi smo dobili i zahvalu njihove udruge za njegovanje spomena na naše poginule branitelje.”

Predstavnik Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kuna” poručnik Ivica Lovošević je o suradnji s vrtićem između ostalog izjavio.

„Mi već duže vrijeme surađujemo s Dječjim vrtićem Zvončić iz Našica i ta suradnja je odlična. Kao i ranijih godina izašli smo na ovaj veliki dan da ga još više uveličamo i obilježimo ga zajedno s djecom. Ove godine smo to digli na viši nivo pa su došli moji ratni prijatelji i išli smo zajedno sa zastavama do Spomen obilježja. Presretan sam što se ta suradnja odvija na ovakav način i nadam se da ćemo u budućnosti to podići još na veću razinu.”

[aigpl-gallery id=”27651″]

Pročitajte još