Coca-Cola poziva građane da glasuju za uređenje aktivne zone u svojemu gradu

cola1
cola1

Građani Hrvatske od danas svojim glasovima u sklopu projekta Pokret za radost odlučuju u kojim će gradovima biti postavljena vježbališta na otvorenome.

Coca-Cola u Hrvatskoj pokrenula je  projekt izgradnje vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, sa željom da građane potakne na redovito vježbanje i rekreaciju. Partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a podršku projektu dalo je i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

O lokacijama odlučuju sami građani glasovanjem za grad u kojemu žele da se uredi vježbalište na otvorenome, tzv. aktivna zona. Glasovati je moguće od danas pa sve do 1. lipnja 2016. na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr/aktivne-zone

cola2

„Projekt izgradnje vježbališta na otvorenome Coca-Cola u Hrvatskoj pokreće u sklopu svojega višegodišnjeg projekta Pokret za radost, kojim se građane potiče na kretanje te educira o važnosti uravnotežene prehrane i aktivnoga životnog stila. Građanima smo prepustili da  sami odluče o tome gdje ćemo postaviti aktivne zone. Stoga pozivam sve da se odazovu u što većemu broju, glasuju za svoj grad, ali i potaknu članove svoje obitelji, prijatelje, kolege i sugrađane da učine isto i podrže ovaj projekt i, naravno, da redovito vježbaju u aktivnim zonama nakon što ih postavimo u njihovom gradu”, poručila je  glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu Maria Anargyrou-Nikolić.

cola3

Sustav glasovanja osmišljen je tako da svim gradovima omogućuje ravnopravan položaj, odnosno osigurava da manji gradovi ne budu u lošijemu položaju od gradova s većim brojem stanovnika. Pritom se vodi računa i o razvijenosti područja na kojima se nalaze pojedini gradovi. Naime, želja je Coca-Cole i partnera projekta da se njime unaprijedi kvaliteta života i u manjim gradovima te slabije razvijenim područjima. Rang-lista gradova stoga se uspostavlja temeljem omjera broja glasova za pojedini grad i broja internetskih priključaka u tom gradu, koji se množi sa stupnjem razvijenosti toga grada prema podacima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

cola4

U aktivnim zonama, koje će nakon uređivanja biti predane na trajno korištenje lokalnim zajednicama, bit će postavljene sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome. U njima će se, nakon njihova otvaranja, organizirati besplatno vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja nutricionista o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani. Prva aktivna zona bit će uređena u Zagrebu, a do kraja 2017. Coca-Cola u Hrvatskoj uredit će ukupno dvadeset aktivnih zona po cijeloj Hrvatskoj.

Veleposlanici projekta su Mirza Džomba, bivši rukometaš i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

Više podataka o dosadašnjim aktivnostima u okviru projekta, aktivnim zonama i procesu glasovanja možete pronaći na društvenim mrežama i mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr/ .

Pročitajte još