Čobanijada u Vukojevcima okupila zavidan broj kotlića – Najbolji čobanac skuhala je ekipa „Vukojevački starcevi”

Jučer (6. 7. 2024.g) je u Vukojevcima održana 4. Čobanijada u organizaciji DVD-a Vukojevci, a pod pokroviteljstvom Grada Našice i Turističke zajednice te vjernih sponzora. Marko Antolović, tajnik DVD-a Vukojevci, izrazio je zadovoljstvo brojem okupljenih ekipa kojih je ove godine bilo 20 što je najveći broj kojeg mogu ugostiti. Također se zahvalio Gradu, Turističkoj zajednici, Mjesnom odboru i sponzorima što su im i ove godine omogućili organizaciju, sada već, tradicionalne čobanijade.

Grad i Turistička zajednica su pokrovitelji Vukojevačke čobanijade

Gradonačelnik Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Ines Resler su najboljim ekipama uručili nagrade kao i zahvalnice svim sudionicima.

„Vidljivo je da se svake godine povećava interes, a organizacija i atmosfera su sve bolji. Čobanijada je zaista zaživjela što je vidljivo prema broju ekipa, ali i posjetitelja. Grad i Turistička zajednica su pokrovitelji ovog događaja i tako ćemo i nastaviti. Vukojevci su primjer mjesta i moram se ovom prigodom zahvaliti predsjedniku Mjesnog odbora Draženu Ganzbergeru i cijeloj ekipi koja surađuje s nogometnim klubom, DVD-om i kulturno – umjetničkim društvom.” – zaključio je gradonačelnik.

Također je održano i natjecanje u brzom ispijanju piva, a ekipa „Vukojevački starcevi” proglašena je pobjednicima ovogodišnjeg natjecanja. Njihov čobanac se istaknuo po savršenoj ravnoteži začina i teksture te su bili nagrađeni vrijednom nagradom i priznanjem. Drugo mjesto osvojili su „Vikendaši”, dok je treća bila ekipa „Caffe bar Gallery”. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još