Član URT-a “Nexe Team” Našice Renato Dasović u finalu Dotka Backyard Ultra

U subotu 18. 5. 2024. godine u Zagrebu je startala Dotka Backyard Ultra. Na utrci je sudjelovalo 39 trkača, a među njima i član URT Nexe Team-a Našice Renato Dasović. Iscrpljujuća utrka trajala je satima gdje su na stazi ostali Renato i slovenski trkač Matej Nidorfer. Nakon 18 sati, Renato je ne riskirajući moguće ozlijeđivanje odustao, a Matej Nidorfer s 19 istrčanih sati ovogodišnji pobjednik Dotke Backyard Ultre. S obzirom na koncept utrke, njeno trajanje kao i konfiguraciju terena, ulazak u finale ove utrke je veliki uspjeh Renata Dasovića i URT „Nexe Team“-a Našice, a Renato će se ponovno naći na Backyardu 28. 6.2024. u Našicama kada će pokušati dostići svoj prošlogodišnji rezultat koji je također iznosio 18 sati.

Nexe Team i na donatorskoj utrci

Donatorska utrka „Run for Down” koju, u suradnji s Udrugom za sindrom Down grada Zagreba, organizira atletski klub Perpetuum mobile, održala se 18. svibnja u parku Bundek. U njezinom trećem izdanju natjecatelji su sudjelovali u dvije utrke, trčanje na pet kilometara te hodanje na 1700 metara, a na „maloj” utrci, odnosno u trčanju na 150 metara, natjecala su se i djeca s Downovim sindromom. Na ovoj utrci od pet kilometara nastupila je Sandra Andrašek uz potporu Zorana Trninića i Rite Andrašek Trninić.

Matija Fapali i Daniel Ikica na postoljima

I ovaj se vikend URT Nexe Team“ Našice našao na postolju. Naime, 19. 5.2024. godine održao se 25. Jaskanski polumaraton koji je obuhvatio tri utrke; 5 km, 10km i 21km. Na utrci od 5 km našao se Matija Fapali koji nastavlja niz dobrih rezultata te osvaja izvrsno treće mjesto. Isti dan u Somboru održao se Somborski polumaraton gdje je Nexe Team također imao svoje predstavnike. Pored polumaratonske dionice (21,1 kilometar) pred trkačima su bile još staze od 14, odnosno 7 kilometara. Nakon Sarajeva, Daniel Ikica nastavio je s nizom odličnih rezultata te je tako na utrci polumaraton u vrlo jakoj konkurenciji osvojio izvrsno 18. mjesto, rezultat koji ga je, u njegovoj starosnoj kategoriji, doveo na postolje i osvajanje trećeg mjesta. Boris Abičić je uspješno nastupio na utrci od 7 km. Već sljedeći vikend „Nexe Team” Našice organizira 7. memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“ gdje će u tri dana trkači pretrčati 305 km od Vukovara do Sunje.

Foto: URT Nexe Team Našice, Dotka Backyard Ultra, Jaska polumaraton

Pročitajte još