Blagdanski vikend u Našicama nastavio se potragom za uskrsnim jajima

Nakon Uskrsne igraonice koja je oduševila najmlađe posjetitelje centra Našica, blagdanski se duh nastavio i proširio na područje Urbarije. Naime, Udruga Urbarija Našice je danas organizirala potragu za uskrsnim jajima koja je na dječje igralište privukla veliki broj mališana i njihovih roditelja. Potrazi su se odazvali i gradonačelnik Krešimir Kašuba te Ines Resler, direktorica Turističke zajednice koji su pohvalili ovu inicijativu vrlo aktivne udruge predvođenu predsjednik Matija Horvatek.

„Najprije bih se želio zahvaliti Gradu Našicama, na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Kašubom, koji nam je omogućio obnovu ovog igrališta. To je zaista velika stvar za našu zajednicu jer sada djeca mogu u potpunosti uživati u igri i zabavi. Također bih želio izraziti zahvalnost Turističkoj zajednici i direktorici Ines Resler koja nam pruža podršku u svakoj našoj akciji. Danas ovdje imamo uskršnju igraonicu, vidim mnogo sretnih dječjih lica i zaista mi je srce puno gledajući ih kako uživaju.” – rekao je predsjednik Horvatek zahvalivši se svima koji su sudjelovali i podržali ovu inicijativu.

Nastavak izvrsne suradnje Grada Našica i Udruge Urbarija

Gradonačelnik Kašuba je istaknuo važnost održavanja igrališta kao sigurnog i zabavnog mjesta za djecu, što je postignuto kroz napore Udruge Urbarija i podršku Grada Našica.

„Gradsko naselje Urbarija u Našicama i njegova Udruga okuplja sve generacije, a uskrsna igraonica privukla je veliki broj djece i njihovih roditelja te baka i djedova. Posebno bih pohvalio gospodina Kuriceka, jednog od pionira svih događanja u Urbariji kao i njegovog nasljednika, gospodina Horvateka, predsjednika jedne od najmlađih udruga u gradu. Čestitam im na njihovom radu i imat će i dalje našu podršku. Ovo je vrijeme blagdana koje trebamo provesti s obitelji te širiti pozitivnu atmosferu. Danas je prilika da istaknemo inicijativu Udruge Urbarija koja se brine o održavanju igrališta. Osim malog nogometnog terena, tu su i igralište za djecu s odbojkom na pijesku. Donirali smo novi tobogan i nastavit ćemo s donacijama i održavanjem igrališta u Urbariji kako bismo osigurali sigurno i zabavno okruženje za našu djecu.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Igralište kao središte aktivnosti ovog dijela Našica

Gospodin Antun Kuricek se s nostalgijom prisjetio početne ideje urbarijskog igrališta kao i njegove realizacije.

„Prije svega moram istaknuti profesora Čalića s kojim smo 1988. godine krenuli u realizaciju igrališta na Urbariji. I evo, krenuli smo i uspjeli smo unatoč teškoćama u tom turbulentnom vremenu bivše Jugoslavije. Izgradili smo polivalentno igralište koje omogućuje različite sportske aktivnosti poput odbojke, košarke i rukometa. Igralište na kojem se može igrati sve i svašta, iako je bilo potrebno nekoliko korekcija i dodataka tijekom godina. Drago mi je što je to postalo stvarnost i što je postalo središte aktivnosti ovog dijela Našica. Posebno me veseli što sadašnji predsjednik Udruge vodi brigu o održavanju i daljnjem razvoju igrališta. Neka to bude mjesto koje će donijeti radost i za nas starije, ali prije svega za našu najmlađu generaciju.” – zaključio je Kuricek. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još