Biciklirao s 2,85 promila alkohola

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 16. kolovoza, na području ove Policijske uprave u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali četiri vozača osobnog automobila i biciklistu koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je oko 21,45 sati, u Zmajevcu, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili 58-godišnjeg biciklistu iz Zmajevca. Evidentirana mu je koncentracija od 2,85 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U 20,30 sati u Semeljcima, policijski službenici su u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnjak iz Vladislavaca u vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 negativnih bodova. Evidentirana mu je koncentracija od 1,44 promila alkohola u krvi, zbog čega je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo do donošenja odluke o prekršaju. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Ukrao osobni automobil

Jučer, 16. kolovoza, u Osijeku, nepoznati počinitelj je ukrao otključani osobni automobil s parkinga, čime je oštetio 48-godišnjaka za oko 20.000,00 kuna. Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te nastavlja intenzivno traganje za kradljivcem i vozilom.

Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, u kojima je nastala materijalna šteta. Na području Belog Manastira i Đakova dogodilo se dvije prometne nesreće, a na području Belišća jedna prometna nesreća.

Pročitajte još