Alen Kujundžić iz Zaprešića pobjednik 2. otvorenog prvenstva Đurđenovca u kuglanju

 

Jučer je završio 2. „Đurdan Open” – otvoreno prvenstvo Đurđenovca u kuglanju. Kvalifikacije su počele 04. 12., a najboljih 16 u muškoj konkurenciji te 8 u ženskoj snage je odmjerilo u jučerašnjem finalu. Muško finalue pripalo je Alenu Kujundžiću iz KK „Zaprešić” dok je drugo mjesto osvojio njegov timski kolega Matija Mance, a treći je bio igrač „Novih Nada” iz Požege Darko Zovko.

Prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojila je odlična Julije Ivić, a drugo i treće mjesto osvojile su igračice KK „Osijek ’97.” Marina Matković kao drugoplasirana i Štefica Pofuk na trećem mjestu. Na turniru je nastupila i Đurđenovčanka Marijana Majsterić, članica ŽKK „Đakovo”, kojoj su za osvajanje 3. mjesta nedostajala 4 čunja.

Na kraju turnira predsjednik KK “Đurđenovac” Danijel Rončević uručio je prigodne nagrade za prva tri mjesta te se s nekoliko riječi osvrnuo na 2. “Đurdan Open”.

„Ove godine smo „Đurdan Open” odlučili organizirati u promijenjenom terminu u odnosu na prošlu godinu, a razlog je taj što nam je nastup u najprestižnijoj hrvatskoj kuglačkoj ligi na prvom mjestu i odlučili smo ovaj turnir održati tijekom božićnih i novogodišnjih praznika. Otvoreno prvenstvo Đurđenovca u kuglanju počelo je prije više od mjesec dana, a kvalifikacije su se igrale sve do jučer. U finalnu utakmicu kvalificiralo se 13 najboljih igrača po rezultatu, zatim najbolji igrač druge te najbolji igrač treće lige te igrač s najviše nastupa što nas dovodi do brojke od 16 kuglača. U ženskom dijelu turnira 8 kuglačica je igralo u finalu, ipak je bio manji odaziv natjecateljica, a razlog možemo potražiti u činjenici što se ove godine po prvi put igra i ženski dio turnira. No, izuzetno smo zadovoljni brojem prijavljenih natjecatelja što je znak kako đurđenovačka kuglana privlači kuglače iz svih dijelova Hrvatske, odnosno ovaj broj je pokazatelj našeg dugogodišnjeg kvalitetnog rada. Tako smo imali prilike ugostiti drugoplasiranog sa Svjetskog prvenstva Alena Kujundžića, Luku Bolanču, prvaka Hrvatske kao i drugoplasiranog Matiju Mancea te naše domaće igrače.” – izjavio je predsjednik Rončević, a par riječi imao je i o nastavku sezone u 1. HKL kao i o skorom nastavku tradicionalnih Radničkih sportskih igara.

„Plan nam je, kao i od samog početka, ostati u društvu najboljih momčadi Hrvatske – trenutno na kontu imamo 7 bodova s tim da nam četvrtoplasirana ekipa bježi za samo jedan bod. Također bih najavio i ovogodišnje izdanje tradicionalnih Radničkih sportskih igara, turnira koji je jedan od zaštitnih znakova Đuređnovca, a ono započinje kvalifikacijskim utakmicama 13. 01. dok samo natjecanje kreće tjedan dana kasnije – 20. 01., a završetak možemo očekivati oko dana Općine, odnosno 19. 03.” – zaključio je Rončević te je nadodao kako očekuje veći broj ekipa na ovogodišnjem izdanju Radničkih sportskih igara što proteklih godina nije bilo moguće zbog svima nam znane situacije s koronavirusom.

Turnir je završen, uskoro se nastavljaju i treninzi škole kuglanja, a već u subotu, 14. siječnja u 15 sati Đurđenovčane čeka prva utakmica nastavka 1. HKL u Zagrebu protiv Grmoščice.

Pročitajte još