Tijekom vikenda akcija nadzora prometa

Tijekom vikenda akcija nadzora prometa

Kako saznajemo iz PU osječko – baranjske na području čitave uprave 14. i 15. travnja provest će se pojačane mjere u prometu. Mjere će biti usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

 

Ukrao kosilicu

U noći s 11. na 12. travnja nepoznati je počinitelj provalio u pomoćne prostorije obiteljske kuće u Stipanovcima. Počinitelj je ukrao kosilicu vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronađenom karticom ukrao novac

Nepoznati je počinitelj tijekom poslijepodnevnih sati 8. travnja u Osijeku pronašao izgubljeni novčanik 81-godišnjaka s dokumentima, bankovnim karticama i novcem te je na bankomatu podigao ukupno više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Kako bi smanjili mogućnost počinjenja ovih kaznenih djela građanima savjetujemo da svoje stvari ne ostavljaju bez nadzora, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, koji trenutak nepažnje vlasnika mogu iskoristiti za počinjenje kaznenog djela.

I ovom prilikom Vas podsjećamo da svoj tajni PIN broj ne nosite zajedno s bankovnim karticama ili da ga ne zapisuju na njih. Na ovaj način tajni PIN broj je dostupan drugim osobama te olakšava počinjenje drugog kaznenog djela i povećava već nastalu materijalnu štetu.

 

Izorali minu i projektil

Prilikom obrade poljoprivredne površine u blizini Baranjskog Petrovog Sela građanin je u prijepodnevnim satima 12. travnja izorao minobacačku minu.

Istoga dana u prijepodnevnim satima, također prilikom obrade poljoprivredne površine u Antunovcu, građanin je izorao topovski projektil.

Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su preuzeli projektil i uništili minu.

I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Pročitajte još