50% povoljniji smještaj u listopadu poziva na odmor

Listopad će ove godine biti “Mjesec hrvatskog turizma” u sklopu čega će se hrvatskim građanima i stranim turistima koji se tada zateknu u Hrvatskoj omogućiti do 50% povoljniji boravak i korištenje turističke ponude i usluga u cijeloj zemlji.

Nadogradnja „Tjedan odmora vrijedan”

Nadogradnja je to prošlogodišnjeg projekta „Tjedan odmora vrijedan” čiji su rezultati bili iznimno dobri. Zajednički ga organiziraju Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica, a trenutno je još u fazi pripreme.

„Motivirani željom da produžimo sezonu što je moguće više, ali i uvažavajući prijedloge korisnika s jedne i pružatelje usluga s druge strane, odlučili smo, s Ministarstvom turizma i sporta kroz cijeli listopad omogućiti do 50% povoljniji boravak domaćim i stranim turistima. Tijekom konzumacija usluga važno će biti pridržavati se propisanih epidemioloških mjera koje će tada biti na snazi i ponašati se odgovorno.”- istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

„Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!”

Za jesen se najavljuje i drugi dio kampanje „Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!” za domaće turiste koja je pokrenuta ove godine s ciljem poticanja domaćeg turističkog prometa putem upoznavanja ruralnih destinacija. U drugom valu te kampanje promovirat će se dodatna četiri tematska destinacijska videa. Njima se svim zainteresiranim turistima želi približiti ruralna turistička ponuda. Uz nju u tijeku je i kampanja za domaće turiste posvećena cikloturizmu “Bicikliraj, istraži i uživaj!”, fokusirana na EuroVelo 8 rutu, koja kao dio projekta EU-a obuhvaća cijelu hrvatsku obalu, od Istre do Dubrovnika.

Pročitajte još