„33 krunice za 33 godine” – i ove je godine karavana motociklista položila krunicu u Našicama

Povodom obilježavanja trideset i treće godišnjice sjećanja na početak Domovinskog rata, Moto klub 4. gardijske Split organizira tradicionalnu karavanu Hrvatskom pod nazivom „33 krunice za 33 godinu“ tijekom koje obilaze spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i pritom stavljaju krunicu.

Polaganjem krunica na spomen – obilježja diljem naše domovine odaje se počast svim žrtvama koji su ugradili svoj života za slobodu i neovisnost Hrvatske, a time se čuva dostojanstvo Domovinskog rata. U sklopu obilaska karavana Moto kluba 4. gardijske Split posjetila je i grad Našice te su ih srdačno dočekali članovi Moto kluba „Racing” Našice uz podršku Grada.

Odavanje počasti svim žrtvama Domovinskog rata

Sudionike ove karavane u centru Našica kod spomenika Uskrsla Hrvatska dočekao je gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba i direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler. Gradonačelnik Kašuba je srdačno pozdravio ovu inicijativu, inicijativu koja snažno podupire promicanje istine o Domovinskom ratu.

„Zaista mi je velika čast pozdraviti naše branitelje iz Splita, odnosno Dalmacije, ali i našičke motoriste koji dolaze ovdje s ciljem promoviranja istine o Domovinskom ratu. Ova prilika je posebna jer obilježavamo 33. obljetnicu osnutka splitske brigade, a ti motoristi svojim prisustvom dodatno ističu značaj tog datuma. Ponosan sam što u Našicama imamo osam udruga proizašlih iz Domovinskog rata koje svakodnevno promiču istinu o onome što se događalo prije 33 godine. Važno je da naša djeca i mladi znaju istinu o prošlosti stoga im se još jednom zahvaljujem. Drago mi je što motoristi tradicionalno posjećuju Našice gdje obilježavamo zajedničku povijest pred spomenikom koji simbolizira obnovljenu Hrvatsku. Siguran sam da će ta lijepa tradicija nastaviti i dalje.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba te je još istaknuo kako je od izuzetne važnosti promicanje istine o Domovinskom ratu, posebno za mlade generacije koje dolaze da se takva stradanja nikada ne zaborave i ne ponove.

Alen Bečko, predsjednik Moto kluba „Racing” Našice pozdravio je ovu tradicionalnu karavanu čiji je cilj odavanje počasti svim žrtvama koje su dale svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

„Jučer su nam stigli pripadnici Moto klub 4. gardijske Split, bajkeri koji već tradicionalno obilaze gradove, polažući krunice na spomenike branitelja. Ove godine obilaze 33 grada polažući po jednu krunicu u spomen poginulim braniteljima. Naše Moto klub ih je jučer ugostio i proveli smo zajedničku večer u klupskim prostorijama, družeći se do ranih jutarnjih sati. Danas smo položili krunicu na našem spomeniku, a sada karavana nastavlja svoj put prema Đakovu, Osijeku, Vukovaru, gdje će noćiti prije nego što se vrate u Split, polažući krunice duž južnog smjera. Drago mi je što smo im mogli pružiti gostoprimstvo i podržati njihov nesebični trud u očuvanju sjećanja na naše branitelje.” – istaknuo je predsjednik Bečko.

Nakon polaganja krunice molitvu je predvodio fra Vinko Brković, a galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još