„31 krunica za 31 godinu“

Povodom obilježavanja trideset jedne godišnjice sjećanja na početak Domovinskog rata, Moto klub 4. gardijske Split organizira tradicionalnu karavanu Hrvatskom pod nazivom „31 krunica za 31 godinu“ tijekom koje obilaze spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i pritom stavljaju krunicu.

Polaganjem krunica na spomen – obilježja diljem naše domovine odaje se počast svim žrtvama koji su ugradili svoj života za slobodu i neovisnost Hrvatske, a time se čuva dostojanstvo Domovinskog rata. U sklopu obilaska karavana Moto kluba 4. gardijske Split posjetila je i grad Našice te su ih srdačno dočekali članovi Moto kluba Racing Našice uz podršku Grada.

Odavanje počasti svim žrtvama Domovinskog rata

Sudionike ove karavane u centru Našica kod spomenika Uskrsla Hrvatska dočekao je gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba koji je srdačno pozdravio ovu inicijativu te snažno podupire promicanje istine o Domovinskom ratu.

„Iznimno sam ponosan na sada već sedmo tradicionalno obilježavanje ove karavane koja putuje od Splita ka Vukovaru. Zajedno smo se poklonili pred spomenikom Uskrsla Hrvatska i odali počast svim žrtvama Domovinskog rata. Zahvaljujem se svim sudionicima karavane, posebno našim bajkerima koji su prisustvovali ovom obilježavanju. Grad Našice pozdravlja ovakve inicijative kroz koje se trajno čuva spomen na Domovinski rat, branitelje i na ljude koji su položili svoje živote u temelj naše domovine. Ovo je jedna lijepa inicijativa gdje će u obljetnici 31 godine od osnutka njihove brigade obići spomen obilježja na području Republike Hrvatske i iznimna mi je čast što sam ih mogao dočekati ovdje u centru Našica.” – naglasio je Krešimir Kašuba te istaknuo da je od izuzetne važnosti promicanje istine o Domovinskom ratu, posebno za mlade generacije koje dolaze da se takva stradanja nikada ne zaborave i ne ponove.

Zlatko Borojević, predsjednik Moto kluba 4. Gardijske Split objašnjava kako ovu akciju provode tradicionalno s ciljem odavanja počasti svim žrtvama koje su dale svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

„Lijepo je ponovno doći u Našice i nastaviti s ovom tradicionalnom karavanom. Prošla je već 31 godina od osnutka 4. Gardijske brigade Split i mnogih drugih i ne želimo da se ove obljetnice zaborave, odnosno ne želimo da prašina prekrije naše spomenike. Zbog toga obilazimo cijelu Hrvatsku posjećujući spomenike posvećene Domovinskom ratu – njih sedamdesetak. Na kraju bih istaknuo izvrsnu suradnju s našičkim bajkerima, ovo prijateljstvo traje već dugi niz godina i tako će ostati, nadam se, zauvijek.” – rekao je Zlatko Borojević.

Veliki broj aktivnosti našičkih bajkera

Predsjednik MK Racing Našice Mladen Grujo Marks poželio je gostima prigodnu dobrodošlicu te istaknuo kako je lijepo vidjeti da se ova prijateljska tradicija održala.

„Sedmu godinu za redom posjećuje nas karavana motociklista predvođena Moto klubom 4. Gardijske Split. Stvorilo se jedno prekrasno prijateljstvo koje je rezultiralo izvrsnom suradnjom. Moram naglasiti kako ova karavana voli doći u Našice, ponajviše zbog spomenika Uskrsla Hrvatska. Danas smo ih ugostili zajedno s našim gradonačelnikom Kašubom, a dečki idu dalje na put koji je jako zahtjevan zbog svoje dužine. Također sam zadovoljan što nas posjećuju iz godine u godinu i jako je bitno sjetiti se svih stradalih u Domovinskom ratu što ovom gestom pokazujemo. Osvrnuo bih se i na našu tradicionalnu motorijadu koju ćemo, nakon stanke od dvije godine zbog pandemije, ponovno organizirati zadnji vikend u svibnju. Većinu priprema smo odradili, a ove godine nastupa Alen Islamović koji je bio već gost na našoj manifestaciji te je svojim nastupom oduševio sve okupljene. Bit će to jedno prekrasno druženje.” – zaključio je Mladen Grujo Marks.

Pročitajte još