30 godina postojanja Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Našice

U prostorijama HVIDR-e Našice jučer se održalo obilježavanje 30 godina od osnivanja Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Našice. Nakon službenog dijela predsjednica Udruge Snježana Marod pročitala je osvrt na njihov rad u proteklih 30 godina s naglaskom na osnovne i najvažnije stvari koje je udruga u tom razdoblju učinila za svoje članove i lokalnu zajednicu.

Prema riječima predsjednice Marod Udruga je osnovana 1993. godine uz pomoć 132. brigade s ciljem pomoći udovicama i njihovim obiteljima u ostvarivanju zasluženih prava. Ona danas broji 27 članova koji svojim radom promiču istinu o Domovinskom ratu te se zahvalila svima koji su svojim radom doprinijeli razvoju Udruge, odnosno bivšim predsjednicama Gordani Varkonji, Jasni Sertić i Vesni Šprem.

„Upravo smo održali redovnu godišnju skupštinu na kojoj smo podnijeli izvješće o radu u protekloj godini. Tako smo se pridružili obilježavanju, kao i proteklih desetljeća, svih značajnih obljetnica vezanih uz Domovinski rat u gradu Našicama, a i šire, obišli smo mjesta stradavanja naših poginulih hrvatskih branitelja diljem Hrvatske i tako doprinijeli održavanju sjećanja na tekovine Domovinskog rata i povećavanju njegovog digniteta kako bi mlađe generacije znale što se dogodilo. Osim naše redovne skupštine danas smo obilježili i 30 godina od osnivanja naše udruge. Davne ’93. godine, u jeku rata smo iznašli rješenje za tadašnje probleme te smo osnovali udrugu koja će djelovati još dugi niz godine.” – zaključila je predsjednica Marod naglasivši dobru suradnju s Ministarstvom branitelja, Osječko – baranjskom županijom i Gradom Našicama.

Također, 30. rođendan Udruzi su čestitali jedan od ratnih zapovjednika 132. brigade HV-a Milan Knežević, predsjednik HVIDR-e Našice Miroslav Ranogajec i predsjednik Udruge umirovljenika MUP-a Mato Brkić te predstavnik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata David Petranović dok je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba izrazio zadovoljstvo radom Udruge i dobrom dugogodišnjom suradnjom.

„Ovo je prigoda da im se u ime Grada zahvalim na njihovom radu kao i na doprinosu, prije svega u promicanju istine o Domovinskom ratu u Gradu Našicama gdje obilježavamo bitne datume vezane za njega. Također se zahvaljujem predsjednici Snježani Marod na edukaciji naše djece i mladeži kako se takav rat i sukob nikada ne bi ponovili.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba te je najavio daljnju potporu radu Udruge.

Pročitajte još