18. godina djelovanja UHBDDR Feričanci

fesk2
fesk2

Ovih je dana Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, ogranak Feričanci, obilježila 18. godišnjicu osnutka.

Godišnjica je organizirana u Lovačkoj kući u Valenovcu, a u sklopu toga organizirana su natjecanja članova i branitelja u šahu i beli. Sportski susreti su organizirani i u sjećanje na člana Slavka Đuraševića koji je umro prije četiri godine od posljedica izloženosti ratnim djelovanjima.

Prije sportskih susreta, vodstvo udruge položilo je vijenac i upalilo svijeću kod spomen ploče poginulim braniteljima s područja Općine Feričanci na zgradi općinske uprave.

Gosti udruge bili su branitelji iz Vukovara, Tovarnika, Iloka, Andrijaševaca, Donjeg Miholjca, Virovitice te Peteraneca iz Koprivničko-križevačke županije. Nakon trosatnih nadmetanja upriličena je i svečanost proglašenja najboljih uz podjelu pehara te zahvalnica predstavnicima udruga, sponzora i donatora za podršku i suradnju s UHBDDR-om Feričanci.

U beli prvo mjesto su osvojili Viktor Marković i Josip Perković (UHBDDR Virovitica), drugo Darko Rapčan i Ivan Dinko Zoraja (Klub HOS-a Vukovar), a treće Ivan Bebek i Boro Guštić (UHBDDR Tovarnik).

U šahu najbolji su bili Zvonko Miletić i Branko Flegar (KVIN Donji Miholjac), zatim Zdenko Đurašević i Zlatko Bilandžić (UHBDDR Feričanci) te Zdravko Baturina i Boris Hlavati (UHBDDR Virovitica).

fesk1

Ogranak UHBDDR-a Feričanci osnovan je 1999. godine radi osiguranja, zaštite i brige članova udruge i njihove obitelji te čuvanja dostojanstva poginulih i umrlih hrvatskih branitelja dragovoljaca te promicanja vrijednosti Domovinskog rata. U sklopu udruge danas, kako kaže predsjednik Mirko Jurčević, aktivno djeluje oko 90 članova.

“Sve je manje aktivnosti zbog manjka financijskih sredstava. Ove godine smo morali skromnije nego inače obilježiti i našu obljetnicu. Općina Feričanci nam je dodijelila 4000 kuna, što nije dovoljno te ćemo trošak pokriti sponzorskim i donatorskim sredstvima. No nadam se da ćemo 20. obljetnicu proslaviti opširnije i dostojnije.” – rekao je predsjednik UHBDDR-a ogranak Feričanci Mirko Jurčević.

Pročitajte još