Zdenko Kordi: „Iza nas je turbulentno ljeto!“

nexe9 9 1a

Utakmicom Meshkov-Tatran u četvrtak je započela treća sezona regionalne rukometne lige. Uz novoga sponzora, ruski Gazprom, liga ima novo ime, nove uvjete za klubove sudionike, novi vizualni identitet. Cijela je priča podignuta na viši nivo.
Rukometaši Nexea sezonu otvaraju u utorak u Zagrebu, u Sutinskim vrelima, protiv branitelja naslova CO Zagreba.
Profesore Kordi, pripreme polako završavaju, nova je sezona pred vratima. U utorak nas očekuje prvo kolo SEHA Gazprom South stream lige, utakmica dva najbolja hrvatska kluba.
„ Da, pred nama je prva utakmica protiv CO Zagreba. Momčad hrvatskog prvaka ne treba posebno najavljivati, svi znaju da je to „reprezentacija u malom“. Svi igrači Zagreba su reprezentativci – seniorski, juniorski ili kadetski. Samim time, oni su favoriti u svakoj utakmici. Naš je zadatak približiti se što više Zagrebu i odigrati što kvalitetniju utakmicu.“

Tijekom priprema smo odigrali osam utakmica, bilo je i uspona i padova. Kako ste zadovoljni pripremama?
„ Ovo je ljeto bilo dosta turbulentno. Bilo je čak i onih koji su mislili kako klub neće nastupati u SEHA ligi. Uz takva razmišljanja, situacija nije bila povoljna. Iz prošlogodišnje nam je momčadi otišlo šest igrača, otišlo nam je srce momčadi – golman, pivot, lijevi i desni vanjski te dva srednja vanjska. Naš je najveći izazov bio slaganje momčadi za ovu sezonu. Uspjeli smo u tome. Uvijek govorim kako su igrači koji su došli prinove dok god ne pokažu da su pojačanja. To se treba pokazati na terenu i to zahtjeva jako puno posla, uigravanja i u obrani i napadu. Rezultat toga je i promjenjivost igara u pripremnom razdoblju. Trebat će vremena kako bi se to sve posložilo. Sezona je duga, svi će igrači dobiti svoju priliku i nadam se da ćemo što prije početi funkcionirati onako kako svi želimo. No, to su stvari koje se ne mogu planirati sa stopostotnom sigurnošću. Radili smo, radimo i raditi ćemo naporno, svi igrači ispunjavaju postavljenje zahtjeve i vjerujem kako će taj rad dati rezultata.“

Posljednja utakmica 1.kola, CO Zagreb – Nexe, igra se u utorak, 10.rujna s početkom u 18 sati. Mjesto radnje je dvorana „Sutinska vrela“, Podsusedski trg, Zagreb.

Evo i svih rezultata utakmica 1.kola:
Meshkov – Tatran 28:30
Metalurg – Vardar 28:28
Partizan – Vojvodina 23:25
Borac m:tel – Lovćen 26:33

Pročitajte još