Završio u zatvoru zbog višestrukog prometnog recidivizma

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u nadzoru prometa je u petak oko 14 sati u Bizovcu zaustavljen 62-godišnjak iz Čepinskih Martinaca, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok mu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana. Isti je unazad tri godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač, koji je uhićen i kojemu je privremeno oduzeto vozilo, doveden je na Općinski sud koji mu je produžio zadržavanje na 15 dana te je sproveden u zatvor. Za njegove prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede dok su tri prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. Prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Našica.

U nadzoru prometa za vikend evidentirano 177 prekršaja

Na području PU osječko – baranjske od 20. do 22. siječnja u nadzoru prometa evidentirano je ukupno 177 prekršaja od kojih 25 alkohola, 72 brzine, 23 pojasa, 12 mobitela, jedno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, jedno upravljanje pod zabranom, četiri upravljanja neregistriranim vozilom, jedno odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 38 ostalih prekršaja.

25 alkoholiziranih vozača

Od 25 alkoholiziranih vozača 20 ih je upravljalo osobnim automobilom, dva vozača električnim romobilom, dva vozača biciklom i jedan vozač teretnim automobilom. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 22. siječnja u 3,25 sati u Ulici Kneza Trpimira u Osijeku, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 24-godišnjak iz Antunovca s 1,64 promila alkohola u krvi. Njega čeka maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

Alkoholiziran sletio s kolnika

U nedjelju 22. siječnja, u 3 sata u Zmajevcu dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Tridesetšestogodišnji vozač osobnog automobila iz Suze uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s ceste, a tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas i imao je 1,69 promila alkohola u krvi. Njega čeka maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.170 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

Pročitajte još