Završava Erasmus+ projekt „Time to Make Peace with Nature“

Erasmus+ projekt „Time to Make Peace with Nature“ priveden je kraju petom i posljednjom mobilnošću održanom u gradu Tours u Francuskoj. Na mobilnosti su sudjelovale profesorice Marina Međurečan i Snježana Krištofik Juranić od 7. do 10. travnja. Tema ove mobilnosti bila je „Zero Waste and Green Consumption“, odnosno, sudionici su se bavili temom upravljanja otpadom. Sudionici ove mobilnosti bili su nastavnici ili članovi građanskih udruga (partneri iz Finske), a cilj svake, pa tako i ove, održane mobilnosti bio je prisutne nastavnike i nastavnice poučiti o problemima zagađenja okoliša, klimatskih promjena i elementarnih katastrofa te razvijati metode poučavanja kojima bi se kod mladih razvila svijest o aktualnim pitanjima zaštite okoliša.

U skladu s temom mobilnosti, sudionici su posjetili dvije ustanove za upravljanje, sortiranje, recikliranje i obradu otpada: Sivert (https://www.sivert.fr/sivert/territoire-et-competence/) i Paprec (https://www.paprec.com/en/) te Park prirode Loire Anjou Touraine (https://www.parc-loire-anjou-touraine.fr/en/loire-anjou-touraine-natural-park).

U razdoblju od svibnja 2023. do svibnja 2024. održano je pet mobilnosti, a prva je bila baš u našičkoj srednjoj školi

Erasmus+ projekti ujedno su i prilika da domaćini svojim gostima prezentiraju kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu svojeg kraja te su organizirani obilasci grada Toursa i vrtova dvorca Villandry (https://www.chateauvillandry.fr/?lang=en).

Domaćini pete mobilnosti bili su nastavnici škole Lp Lycee des Metiers Gustave Eiffel (https://www.lycee-eiffel-tours.eu/) koja je ujedno i nositelj ovog projekta. U projektu su sudjelovale još četiri zemlje, tj. partnerske škole i ustanove: iz Portugala, Finske, Turske i Hrvatske. U našoj se školi projektni tim sastojao od 4 nastavnice: Barbare Bošnjak, Snježane Krištofik Juranić, Marine Međurečan i Nikoline Pavlović te ravnatelja Željka Filjaka. U razdoblju od svibnja 2023. do svibnja 2024. održano je pet mobilnosti, a prva je bila baš u našičkoj srednjoj školi.

Izvor: SŠIK Našice, profesorice Snježana Krištofik Juranić i Marina Međurečan

Pročitajte još