Završio 12. Božićni malonogometni turnir „Našice 2014/15“

bozicni1aa

bozicni1aa

Đurdan City&Aid Barić u finalu bolji od Džezera ! Kod veterana UDD Sport caffe !

U subotu je završio Božićni malonogometni turnir u Našicama. Na početku dana odigrana su dva polufinalna susreta u mlađim dobnim skupinama, nakon čega se prišlo  razigravanju za treće, odnosno prvo mjesto.

 

U konkurenciji najmlađih (U10) za treće mjesto Mursa trans je (4:0) pobijedila Certissu Đakovo dok je ŠN Fešk Auto Vukoja na penale (0:0, 2:1) pobijedila Našk II i tako osvojila prvo mjesto. Najboljim igračem proglašen je Franjo Bečarević (ŠN Fešk Auto Vukoja), Jan Kanđera (Našk II) najbolji je vratar dok je Jerko Leko (Mursa trans) najbolji strijelac (9).

Za treće mjesto (U-12) Koška je (1:0) pobijedila ŠN Fešk Klesarstvo Kljajić dok je CB Korner u finalu bilo (1:0) bolje od Naška I. Za najboljeg igrača izabran je Karlo Morivičanin (CN Korner), ujedno i najbolji strijelac(8), dok je Filip Abičić (Našk I) najbolji vratar.

U kategoriji U-14 Motičani su (0:2) izgubili za treće mjesto od Đurđenovca dok je MNK Virka Virovitica u finalu (3:1) dobila Nogometnu akademiju. Za najboljeg igrača proglašen je Matej Resler, najbolji vratar je Leo Kirin (obojica iz MNK Virka Virovitica) dok je Ivan Paradžik (Nogometna akademija) najbolji strijelac(16).  

U najstarijoj (U-16) kategoriji CB Prestige je za treće mjesto na penale (1:1,4:2) dobio Feraplast dok je Aid Barić bio (2:0) bolji od Best tima i osvojio prvo mjesto. Najbolji igrač je Antonio Lukačević (Aid Barić), najbolji vratar je Edi Čačić (Best tim) dok je Dino Vuzem (Best tim) najbolji strijelac(3). 

bozicni1a

Veterani Policije u zajednici (Bodakoš 2) su osvojili treće mjesto (2:0) pobjedom nad CB Kod silosa. Finalna utakmica Villa Đakovo i UDD Sport caffe bila je izuzetno uzbudljiva. Villa je vodila (Labak) do šest minuta prije kraja kada je poravnao Knežević. U izvođenju penala uspješniji je bio UDD i osvojio prvo mjesto te se nakon godinu dana stanke vratio na pobjednički tron. Ivica Knežević (UDD Sport caffe) proglašen je najboljim igračem i strijelcem(8) dok mu je suigrač Predrag Cili proglašen najboljim vratarom. 

 

Kod seniora CB Izzy (Horvat, Galić 2, Siber, Šoštarić) je u borbi za treće mjesto „deklasiralo“ Pecku d.o.o., koja je, nakon šest primljenih pogodaka, uspjela postići počasni (Tomaš).

bozicni2a

U finalnom susretu između Džezera i Đurdan City&Aid Barić bilo je pregršt uzbuđenja. U prvom je poluvremenu Đurdan poveo preko Stojanovića, Džezeri su imali prigode poravnati ali je koncentracija i umor (neposredno prije igrali polufinale u Orahovici) učinilo svoje. Bez obzira na to pobjeda Đurdana je potpuno zaslužena. Stojanović, Kajfeš, Dakić i ostali sve su držali pod kontrolom. Nažalost dogodilo se nešto što nije sportski i svakako nije u redu a tiče se prekrase torte (izradila Tina – Podgorač) nogometnog igrališta, koja je dodijeljena najboljem igraču  Danijelu Stojanoviću, ali koju smo pronašli totalno uništenu i razbacqanu po cijeloj iznajmljenoj svlačionici. Uz Stojanovića, njegov suigrač Ante Knežević proglašen je najboljim vratarom dok je Hrvoje Stuparić (Guravci) najbolji strijelac (18).

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2015/1mjesec/10/v1{/gallery}

Odličja najboljima uručili su gradonačelnik Krešimir Žagar, predsjednik GV-a Našica Josip Miletić i predsjednik Športske zajednice Grada Našica Josip Pavlus.

 

O Božićnom turniru kao i sportu u opće u našem gradu nekoliko riječi rekao je i gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar.

Krešimir Žagar“Dvanaesto izdanje Božićnog turnira je iza nas. To je lijepa tradicija kojom na sportski način ispraćamo prošlu godinu, a samim time svim nogometašima i sportašima u gradu zaželimo puno uspjeha u novoj godini. Siguran sam da će i 2015. biti uspješna godina s obzirom na niz klubova, pojedinaca i kolektiva koji ovako izvrsno rade s mladima i svim ostalim ekipama pa ostvaruju uspjehe na državnoj i svjetskoj razini. Sportske aktivnosti rekreativnog karaktera u gradu su na visokom nivou tako da se stvarno možemo nazvati sportskim gradom. I u ovoj godini ćemo se unatoč nedostatku financijskih sredstava svesrdno truditi održati jednaku kvalitetu i ponudu u gradu pa zbog toga još jednom veliko hvala  svima koji na bilo koji način pridonose sportu u Našicama. Nažalost, i na ovom Božićnom turniru osjetila se neimaština i besparica pa se mogao vidjeti i smanjeni broj posjetitelja. Ipak, onako kako smo i očekivali u četvrtfinalu, polufinalu i finalu utakmice se uvijek održavaju pred punom dvoranom a to je nešto što veseli. Ovom prilikom moram dodati kako će se i danas s početkom u 18 sati održati revijalni turnir četiri kafića  kakav do sada nismo imali prilike vidjeti u Našicama. Ovaj turnir je isključivo humanitarnog karaktera na kojem je cilj sakupiti sredstva za Socijalnu samoposlugu. To je nešto hvale vrijedno pa isto tako očekujem da će turnir popratiti i naši sugrađani, gosti i prijatelji grada, koje ovim putem pozivam da dođu u sportsku dvoranu OŠ kralja Tomislava te tako i sami pridonesu sportskom i humanitarnom ozračju grada Našica. Isto tako ovom prilikom bih se također i zahvalio predsjedniku Športske zajednice Grada Našica Josipu Pavlusu, kao i svima koji su kroz sportsku zajednicu i organizaciju turnira sudjelovali u održavanju ovakvog velikog sportskog događaja. Također želim zahvaliti svima koji su se prijavili kao juniori, seniori i veterani te odigrali vrlo kvalitetne utakmice a naravno hvala i svim gledateljima koji su ovih20-tak dana svojim dolaskom podržali  organizatore i igrače ovog 12. malonogometnog Božićnog turnira.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Žagar

 

Za vrijeme, i poslije, finalne i ostalih utakmica, koje je pratilo približno tisuću gledatelja, izvlačila se tombola u kojoj su bili vrijedni eksponati (skuter, televizor LG, tablet…). I za kraj treba reći da su gledatelji zadovoljni napustili školsko-športsku dvoranu Kralja Tomislava u kojoj se punih 18 dana igrao mali nogomet. Sada na red dolaze rukometaši, košarkaši, odbojkašice kao i ostali korisnici ove prekrasne dvorane. 

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/1mjesec/10/v2{/gallery}

Isto tako uz pregršt zbivanja još jednom pozivamo sve zainteresirane na današnji malonogometni turnir 4 kafića humanitarnog karaktera koji počinje u 18 sati u dvorani OŠ Kralja Tomislava.

hum1

Pročitajte još