Započeo Program osnaživanja djece iz socijalno ugroženih obitelji u orahovačkom Centru za edukaciju

U sklopu projekta ”FEAD” u kojem je Crveni križ Našice jedan od partnera, a Crveni križ Osijek nositelj, jučer je počelo održavanje Programa osnaživanja djece iz socijalno ugroženih obitelji u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici. Ovaj program će se održati za djecu od 7 do 11 godina, a traje od 22.06 do 25.06. Suradnjom Crvenog križa Našice i Centrom za socijalnu skrb Našice u prvoj smjeni će sudjelovati 5 djece.

Program će uključivati i kratko izlaganje programa Crvenog križ

Za djecu osnovnoškolskog uzrasta, u sklopu programa organizirat će se bogati pedagoški program sa svrhom podizanja svijesti o pravilnim i zdravim životnim navikama, empatiji i usvajanju kulture, stjecanja osjećaj pripadnosti zajednici, osvještavanja socijalnih vještina, usvajanja životnih vrijednosti i sposobnosti koje će ih osnažiti za ravnopravno sudjelovanje u rastu, razvoju i odrastanju.

S djecom, provodit će se radionice o pravilnoj dentalnoj higijeni, pravilnom pranju ruku, prvoj pomoći, razumijevanju tuđih potreba, humanosti, komunikaciji i bontonu, prevenciji vršnjačkog nasilja, posjetiti će i Geoinfo centar, sudjelovati na nogometnoj utakmici, te obuka neplivača koja će ne samo pozitivno utjecati na zdravlje djece, već će ih učiti disciplini i stvoriti preduvjete za buduće bavljenje sportom te pridonijeti smanjenju mogućnosti utapanja budući da županije imaju veliki broj vodenih površina. Program će, također, uključivati i kratko izlaganje programa Crvenog križa te će se djeci predstaviti mogućnosti volontiranja kojim se pozitivno doprinosi zajednici, stječu nove vještine te samim time stvaraju preduvjeti za bolju socijalnu uključenost.

Pročitajte još