Započela radionica Elektrotehnika i elektronika u Srednjoj školi “Isidora Kršnjavoga”

radionica1
radionica1
U prostorima Srednje škole “Isidora Kršnjavoga” u srijedu, 31.1. 2018. započela je još jedna u nizu, radionica u organizaciji Centra tehničke kulture grada Našica. Riječ je o radionici Elektrotehnika i elektronika, koju vode profesori Goran Hajnal i Božidar Sabo. 
Radionica je prvenstveno namijenjena učenicima četvrtog razreda gimnazije da prošire znanja iz ovih područja. U gimnazijskom programu za sadržaje iz elektrotehnike nema dovoljno sati da bi se održale praktične vježbe i mjerenja što će se sada nadoknaditi. Sadržaji elektronike obrađuju se samo informativno. Na radionici će se detaljnije upoznati sa osnovnim aktivnim i pasivnim elementima iz elektronike kroz teorijske sadržaje i mjerenja, te će izraditi tiskanu pločicu i elektronički sklop.
Polaznici su 14 učenika 4. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije, koji planiraju upisati neki od fakulteta na kojima se slušaju kolegiji iz ovoga područja. Naučeno na radionici pomoći će im pri polaganju državne mature i olakšati im prilagodbu na kolegije iz ovih područja na fakultetima.
Tijekom veljače nastavljaju se radionice iz prošlog polugodišta: Modelarstvo, Algoritmi – programiranje u Pythonu, Code club, Automatika i Micro:bit. Robotika se odvija u obliku priprema za natjecanje i natjecanja u sklopu projekta Croatian Makers.
Foto radionica, s obzirom da se planira puno raditi „na terenu“ s radom kreće kada malo otopli vrijeme.
Sve radionice su besplatne i izvode se u suradnji Centra tehničke kulture grada Našica, srednje i osnovnih škola, a uz izdašnu pomoć Grada.
 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEbricks2016

Pročitajte još

Učitavanje...